Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından plastik kaynaklı atık kirliliğinin önüne geçilmesi için plastik poşetler, 1 Ocak 2019 itibarıyla ücretli hale getirildi. Tek kullanımlık plastik poşetler yerine çok kullanımlık taşıma ekipmanına geçişin teşvik edilmesiyle, kaynakların verimli kullanılmasına ve sıfır atık hedeflerine katkı sağlandı.
Yeni yılda uygulanacak plastik poşet bedelini belirlemek amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sektörde faaliyet gösteren dernek ve federasyon temsilcilerinin katılımıyla 12 Kasım'da "Ambalaj KomisyonuPlastik Poşet Alt Komisyonu Toplantısı" düzenlendi.
Toplantı sonucunda, katılımcıların görüş ve önerileri de dikkate alınarak, 2026'da plastik poşetlere uygulanacak taban ücretin adet başına vergiler dahil 1 lira olmasına karar verildi. Zamlı ücret, 1 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak.

Uygulamanın başladığı 2019 ile 2025'in ilk 9 aylık verilerine göre, plastik poşet kaynaklı toplam 2 milyon 844 bin 596 ton plastik atığın oluşumu engellendi.
Bu azalmayla plastik poşet üretimi için gerekli plastik ham madde ithali de önlendi ve yaklaşık 28 milyar lira tasarruf edilerek 167 bin 984 ton sera gazı emisyon salımının önüne geçildi.
Gerçek Gündem
Yılın değil yüzyılın iddiası! Fenerbahçe, Cristiano Ronaldo ile prensipte anlaştı27 izlenme
İBB'nin MHP'li belediyeye hibe ettiği 100 at için bin lira ceza!75 izlenme
Öcalan'dan 15 Şubat açıklamasından önce tehdit geldi22 izlenme
Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen muhtarlar tutuklandı!296 izlenme
Türkiye gazetesi yazarından Atatürk'e iğrenç iftira! 'İngilizler önünü açtı, Atatürk diktatör oldu'149 izlenme
Emekliye bir kötü haber daha: Zamlı maaşlar bu ay yatmayacak!8 izlenme
Şekerin zararı 70 milyon, Gökçek’in ki 1.5 milyar!457 izlenme
İmamoğlu isyan etti: Ayıptır, yazıktır, günahtır!93 izlenme
Özlem Vural Gürzel Saray ziyaretini anlattı, hayranlığını anlattıkça sosyal medya ayağa kalktı: "Ya bu kadar yalakalık olmaz yani. Bu kadar olmaz"
Muğla’da gıda zehirlenmesi: 3 kardeşten 1’i öldü
Bütün Dünya Mars’ı konuşurken NASA’nın gözü Salda Gölü’nde!
İstanbul'da yoğun bakım çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti