Seçim bölgesi Mersin’de, aracını durduran trafik polisine ettiği hakaretler, sosyal medya üzerinden paylaşılan videolarla ortaya çıkan AKP’li Zeynep Gül Yılmaz’ın TBMM karnesi “kırık.” Yılmaz, Meclis’e yasama faaliyetleri için katılmıyor.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; oylamalar dışında aktif görev yapmayan Yılmaz, bu yıl TBMM Genel Kurulu’ndaki yaptığı tek konuşmada kullandığı “Kanırta kanırta” sözleriyle tanınıyor.
Trafik kontrolü yapan polis memuruna yönelik tavrı ve küfür içeren sözleri ile gündeme gelen AKP’li Yılmaz, 2018 yılında göreve başladığı TBMM’de bugüne kadar hiç kanun teklifi hazırlamadı.
Hiçbir konuda soru, genel görüşme ve araştırma önergesi de bulunmayan Yılmaz, komisyonlarda da bu yıl hiç söz almadı. Anayasa Komisyonu Katip Üyesi olan Yılmaz, üç yılda ise sadece altı kez komisyon toplantılarında söz aldı.
İlk konuşmasını 12 Ekim 2019’da yapan Yılmaz, son konuşmasını ise 3 Kasım 2020’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdi.
AKP’nin hukukçu isimleri arasında yer alan Zeynep Gül Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda ise daha da pasif. İlk imza sahibi olduğu hiçbir kanun teklifi bulunmayan ve kanunlarla ilgili tartışmalara da katılmayan Yılmaz, Genel Kurul’da bu yıl sadece bir kez söz aldı.
HDP’li Rıdvan Turan’ın Mersinli seçmenler hakkında söylediklerine karşı çıkan Yılmaz, kendisine ayrılan kısa sürede yine tartışma çıkardı. Yılmaz, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, şu sözleri kullandı:
“Mahalle mahalle, sokak sokak, karış karış dolaşıp vatandaşa dokunuyor, derdini dinliyoruz. Siz Mezitli'den öteye, batıya geçebildiniz mi bugüne kadar? Merkez ilçelerde bile yoksunuz. Geçen hafta Kiremithane Mahallesi cumartesi pazarını ziyaret ettim. Size oy veren seçmen diyor ki, ‘Oy verdik, bir daha göremedik.’
Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi'ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık.” Polis ekiplerine dönük hakaretleri belgelenen AKP’li Yılmaz, kendisini savundu.
Polislerin maskesiz olduğunu ve yasalara aykırı hareketler sergilediklerini öne sürdü.Tepkilerin ardından Gül Yılmaz katıldığı programda "milletimizden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/poliseserefsizdiyenakpliyilmaztbmmdegoreviniyapmiyorh90394.html
Tam 6 yıl oldu ama hâlâ Reza Zarrab’a kimse dokunamıyor!59 izlenme
'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu yönetmelikten çıkarıldı32 izlenme
Dünya üzerinde 62 yeni gıda milyarderi var43 izlenme
Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması hakkında soruşturma başlatıldı34 izlenme
AKP'li Başakşehir belediyesinde skandal! Sosyal Yardım görevlisi Gençliğe Hitabe'yi değiştirdi, yardıma muhtaç vatandaşlarla dalga geçti!62 izlenme
Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek20 izlenme
İBB casusluk soruşturmasında o uygulama bakın hangi diziden çıktı!17 izlenme
Sağlıkta şiddete karşı beyaz isyan!46 izlenme
15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplanarak faize yatırılan para azaldı!
12 şehit varken Sinan Oğan'ın Londra'daki keyifli anları tepki çekti! Fotoğrafı balık restoranının sahibi paylaştı
Erdoğan'a koruma ordusu kuruldu!
Binali Yıldırım'ın zor anları 'Kaf sin kaf sin sin kaf kaf'