Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde üçüncü ay geride kalırken, Dün yaptığı ‘ ‘Ukrayna artık bitti. Şimdi ilgimiz Polonya'da… Size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösterebiliriz.' açıklaması ile yeniden gündeme gelen Çeçen lider Ramazan Kadirov'un birlikleri ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.
Ukrayna'da insan hakları grupları, Çeçen askerlerin, Ukraynalıları kaçırdığı ve işgalde ‘gönüllü olarak Rusya yanında savaşmaya zorladığını' öne sürdü.
Çeçen ve Rus propagandasına karşı mücadele eden bir grup olan 1Adat bu yöntemle yüzlerce kişinin Ukrayna'da savaşmaya zorlandığını söyledi.
‘YEM OLARAK’ GÖNDERİYORLAR
Kadirovcular olarak tanınan birliğin, kaçırdıkları insanları ‘yem olarak' cepheye gönderdiği ve insan haklarına aykırı muamele yapıldığı aktarıldı. Ukrayna merkezli gruptan yapılan açıklamada, “Ülkenin her yerinde kitlesel adam kaçırmalar yaşanıyor. İşgal altındaki devletimizin farklı bölgelerinden yüzlerce insanın kaçırıldığı bilgisini aldık.” dedi.
Yapılan açıklamada, “’Kaçırılanların Ukrayna’ya gönderilmek üzere gönüllü olduklarını belirten bir kağıt imzalamaları gerekiyor, aksi takdirde ceza davaları uydurmakla tehdit ediliyorlar.” ifadeleri yer aldı.
Kadirov'un askerleri Ukrayna'da savaş suçları işlemekle suçlanıyor ve Kadirov'un kendisinin de herhangi bir yargısız infazda yer almadığını reddetmesine rağmen bu tür durumlarda yer aldığı biliniyor.
Çeçen güçlerinin büyük bölümü ise şu an Mariupol'de…. Bir kısmı ise hala Kiev yakınlarındaki kasabalarda yer alıyor.
MHP'den üstü kapalı 'Sinan Ateş' açıklaması: "Şerefi, haysiyeti ve namusu varsa..."136 izlenme
Dolar/TL kuru 32'yi aşarak haftaya rekorla başladı30 izlenme
Çanakkale'deki orman yangınları nedeniyle köyler boşaltıldı, Çanakkale Boğazı gemilere kapatıldı28 izlenme
Babası 152 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor: Firari müteahhitin AKP'li oğlu deprem anmasında!17 izlenme
AKP'li isimden ekonomi yönetiminin enflasyon bahanelerine sert tepki19 izlenme
AB iki yüzlülüğü: Rusya yapınca terör eylemi, İsrail için 'meşru müdafaa'38 izlenme
Erdoğan’a ‘lebaleb’ tepkisi! "Doktorlar boşuna uğraşıyor"86 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken aşı açıklaması: 4 kat azaldı51 izlenme
Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Levent Gültekin: İktidar ülkeyi gasp ediyor
MSB açıkladı: Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan tuğgeneral için yeni karar
'İşsizlik yok, iş beğenmezlik var' diyen tatlıcı iflasın eşiğinde
Almanya'da şiddetli yağışların etkili olduğu Frankfurt Havalimanı'nı su bastı