Sağlık Bakanlığı’nın bugün itibarıyla açıkladığı COVID19 hasta tablosuna göre, 201 bin 295 test arasında 11 bin 534 yeni vaka tespit edildi. İyileşen sayısı 55 bin 472 olarak açıklandı. Güncel verileri yorumlayan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, iyileşen sayısında kısa süredeki artışlara dikkat çekti.

“ANORMAL ARTIŞLARIN AÇIKLANMASI GEREKİR”
Pala, “Bugün turkuaz tablodaki verilere göre aktif vaka sayısı 183 bin 174’e kadar düşmüş görünüyor. Ancak bugün de içinde olmak üzere 30 Nisan, 12 Mayıs gibi bazı günlerde iyileşen sayısındaki anormal artışlar dikkat çekici. Sağlık Bakanlığı’nın bu anormal artışları açıklaması gerekir” dedi.
12 Mayıs tarihli COVID19 hasta tablosunda iyileşen sayısı 35 bin 167, 11 Mayıs tarihli tabloda ise iyileşen sayısı 22 bin 253 olarak açıklanmıştı.

12 Mayıs’ın corona virüsü tablosu.

13 Mayıs’ın corona virüsü tablosu.
ABD meclisinde Ermeni soykırımı iddialarını kabul ettiler!137 izlenme
Wall Street Journal "Türkler yaşananların hesabını Erdoğan'dan sorarlarsa akıllılık etmiş olurlar!"314 izlenme
Anadolu Ajansı'ndan Özgür Özel'e 'Soma' sansürü! İşte yayımlanmayan konuşması49 izlenme
Milletvekillerinin telefonunda casus yazılım şüphesi! Ankara alarma geçti25 izlenme
‘Peygamber soyundan geliyoruz’ diyerek dolandırdılar!103 izlenme
Günde 1.065 milyonerimiz oluyor18 izlenme
Erdoğan’ın o sözleri yeniden gündem oldu Erdoğan bu açıklamayı yaptığında dolar 11, Euro ise 12 liraydı56 izlenme
Elektrik ve doğalgaza 2021 zammı!60 izlenme
Saray İttifakı çatlıyor!
CHP lideri Özgür Özel, Susurluk'a benzeyen bir olayı yarın saat 12.00'da açıklayacağını duyurdu! "AKP bekle, kuruluş yıldönümü hediyen yarın 12.00'de geliyor"
İddia I AKP, torpil için sınavı iptal etti: Yetmedi dekan görevinden alındı
CHP'li Ali Öztunç paylaştı 'Cengiz İnşaat'ın şantiyesinde koronavirüs olanlar sisteme girilmiyor'