Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bir televizyon programında hafta sonu çok tartışılan görüntüleri yorumladı. Kaygının yok olduğunu söyleyen Ceyhan, "Virüsün bulaşıcılığında bir azalma falan yok." dedi. Ceyhan, "Şu anda dünyada ikinci bir artış yaşanıyor. Birçok ülkede salgın dalgası yeni başladı. Bizde azalmaya başlaması yetmiyor, mesafeli maskeli yaşamak durumunda kalacağız" dedi.
Ceyhan'ın açıklamaları şöyle:
"VİRÜSÜN BULAŞICILIĞINDA AZALMA FALAN YOK"
"Sayıları onun için söylüyordum, sayının artışına yol açmıyor ama sayıların düşmemesine neden oluyor. Kaygı tamamen yok oldu maalesef. Taziye ziyaretlerini, eğlenceleri ekleyince tehdit giderek büyüyor. İran gözümüzün önünde, daha büyük bir dalga yaşıyor. Mayıs gelecek bu iş bitecek lafları bu görüntüleri ortaya çıkardı. Virüsün bulaşıcılığında bir azalma falan yok. Bir tane taziye ziyaretinden 190 vaka çıkıyor. O halde virüs bir şey kaybetmedi.
Virüs mutasyona uğradı da gücünü kaybetti o yüzden böyle oluyor diyemiyoruz. Birçok nedeni var. Biz 65 yaş üzerini izole ettik. Dışarı çıkmayan insanlar virüsü alıp hayatını kaybediyor. Yaşlı grubu koruyamazsak ölüm oranları artmış diye göreceğiz.
"KARARINDA KAYGI HER ZAMAN GEREKLİDİR"
Kararında bir kaygı her zaman gereklidir. Bir süre sonra bu gerekenden de aşağıya inerse tehlike var demektir.
Bir kısım insan çok tedbirli kurallara uyuyor. Evlerine kapanan, aylardır dışarı çıkmayan insanlara haksızlık oluyor. Şu anda dünyada ikinci bir artış yaşanıyor. Birçok ülkede salgın dalgası yeni başladı. Bizde azalmaya başlaması yetmiyor, mesafeli maskeli yaşamak durumunda kalacağız.
Yüksek oranda yaşlılar hayatını kaybediyor.
"YAŞLILARIN ÇOĞU ÇOCUK TORUN BİRLİKTE YAŞIYOR"
Biz bir Avrupa ülkesi gibi değiliz. Yaşlıların çoğu çocuk, torun birlikte yaşıyor. Bulaşın çoğu ev içi temas şeklinde oluyor.
Bütün toplumu kontrol altında tutarsanız virüs toplumda iyice azalacağı için o grubun dışarı çıkması o insanların dışarı çıkması daha az risk oluşturacak.
Sadece maske takarak yüzde 86 oranında korunuyorsunuz maske olmadan mesafe kuralına uyarsanız yüzde 82 ikisini birden uygularsanız yüzde 97 oranında korunuyorsunuz."
https://www.karar.com/profdrmehmetceyhandunyadaikincibirartisyasaniyor1568022
Yabancı öğrencileri üniversiteye parayla kayıt eden şirket ortaya çıktı: Şirketin kurucusu Marmara Üniversitesi’nden doçent36 izlenme
Osmaniye'de vatandaşlar hayat pahalılığına isyan etti: "Saraydakiler yiyor, içiyor, keyfine bakıyor; biz zulmünü çekiyoruz"11 izlenme
Erken seçim anketinde dikkat çeken sonuç: Gerekçeler sıralandı, hayat pahalılığı ön planda19 izlenme
EYT'nin Meclis Genel Kurul gündemine alınacağı tarih açıklandı80 izlenme
Bekçilerin vatandaşı darp ettiği anları görüntülemişlerdi, gözaltına alındılar!49 izlenme
Eğitim seviyesi yerlerde ! 'Çin Seddi Nerededir ?' sorusunu bile 2 joker kullanarak bilebildi !392 izlenme
İmamoğlu’nun gündeme getirdiği belediyelere gönderilen paraların belgeleri ortaya çıktı25 izlenme
AKP seçmeni hızla uyanmaya, gerçekleri görmeye ve AKP'den kopmaya başladı ! İşte çarpıcı bir örnek !484 izlenme
Yerel seçim öncesinde YSK’den mühür açıklaması
Her yıl biraz daha geriliyoruz: Türkiye 180 ülke arasında 159. oldu!
CHP'li Öztrak: Tanju Bey, yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün
Ukrayna'nın Azov Taburu, Rus tankı ve askeri araçlarını havan topuyla imha etti!