İstanbul’da beklenen kar yağışı tüm hızıyla devam EDERKEN Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kritik bir uyarıda bulundu.
CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şen, evde kalma çağrısı yaparak şunları söyledi:
"Kar yağışı Trakya'dan giriş yaptı. Avrupa Yakası'nda şu an kar var. Akşama tüm İstanbul'da etkisini gösterecek. Gece etkisini daha da artırıp karla karşılık yağmurdan kara dönecek. Şuan sıcaklık 45 derece civarında gece ise sıcaklık 1 dereceye kadar düşecek. Yarın gündüz 12 derece civarında olacak O nedenle yollarda buzlanma olur o yüzden dikkat edelim.
Şimdi Anadolu Yakası'na doğru kayacak. Geriden de gelenlerle birlikte akşama kadar kar yağışı devam edecek. Fırtına da var İstanbul'da. Kuzeyden 6070 km'ye çıkacak bir rüzgar var. Rüzgarın kuvvetli olmasından dolayı Karadeniz etkisi dediğimiz kar yağışını artıran bir neden olarak ortaya çıkacak. Kar yağışı 4 gün daha devam edecek. 40 cm kar olmaz İstanbul'da 1015 cm'e kadar çıkabilir, o da kuzey ilçelerde olacak. Onlar biraz asparagas haberler. Şubat ayını bir kış ayı olarak yaşıyoruz. Normal bir yağış.
Ekipler bu akşamdan itibaren acil önlemler almalı. Gece güneş batmadan önce tuzlu solüsyonun atılması lazım. Bu arada okulların tatil olması lazım. Şehir içindeki üniversitelerin de uzaktan eğitime geçmesinde fayda var. Bu 4 günü evde geçirmeye çalışalım."
Sözcü
Çok sayıda ürüne ek gümrük vergisi getirildi!145 izlenme
Kılıçdaroğlu: Sen kim oluyorsun da benim Müslümanlığımı sorguluyorsun!316 izlenme
Sosyal medyaya müdahale sinyali! Fahrettin Altun'dan açıklama: "Gereken her adımı atmakta kararlıyız"42 izlenme
Çavuşoğlu'nun akrabasına torpil iddiasına kuruldan savunma!48 izlenme
Kemal Sunal’ın krizi anlattığı video yeniden gündem oldu!65 izlenme
Özgür Demirtaş Saray'ın planını bozacak açıklamayı yaptı54 izlenme
Sarıalioğlu: Eczanelerde bu tempoda maske dağıtmamız mümkün değil87 izlenme
'Ruhsar Pekcan, kadrosunu yurt dışı görevlere atayarak ödüllendirdi!'125 izlenme
AKP’yi hüsrana uğratacak anket! Bu sonuçlar Erdoğan’ı kara kara düşündürecek
Narin cinayetinde ikinci iddianame kabul edildi
Deprem bölgesine giden Japonlar şaştı kaldı: Ovaya inşaat iznine inanamadılar!
Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı'dan İsmail Saymaz'a not: "Gençler bizim yerimize bedel öderken biz sessiz kalacak değiliz"