İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Ümit Özdağ, “Erdoğan seçimlere 20 gün kala bir Kandil operasyonu yapıyor ise bu askeri değil, politik propaganda amaçlı bir operasyondur” dedi. Özdağ, "Erdoğan'ın iktidardaki son günleri" ifadesini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Ümit Özdağ gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Özdağ, "Erdoğan'ın iktidardaki son günleri. Soruyorlar bazen, “Kaybetse bırakır mı?” diye. Tabii ki bırakacak. Burası muz cumhuriyeti değil. Biz bürokraside de bu değişimin sinyallerini alıyoruz. Daha önce bizi hiç aramayan üst düzey bürokrasiden telefonlar alıyoruz. 2002'den beri çalmayan telefonlarımız çalmaya başladı. İktidar partisindeki metal yorgunluğu kendisini her boyutu ile gösteriyor. 24 Haziran'da değişimin ilk aşaması gerçekleşecek ve TBMM'de AKP azınlığa düşecek. 8 Temmuz'da iki aday arasında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini Meral Akşener kazanacak" iddiasında bulundu.
Özdağ hükümetin olası bir Kandil operasyonunu şu şekilde değerlendirdi:
Erdoğan seçimleri kazanmak için her şeyi kullanıyor. Türk Ordusu dahil. 16 seneden bu yana bir operasyon gerçekleştirmeyen Erdoğan seçimlere 20 gün kala bir Kandil operasyonu yapıyor ise bu askeri değil, politik propaganda amaçlı bir operasyondur.
SONUÇ ALMAK MÜMKÜN DEĞİL
İran topraklarından Irak'a inmeden kapsamlı ve sonuç alıcı bir Kandil operasyonu mümkün değildir. Olan ne derseniz; 10 Mart'ta bir operasyon başladı. Operasyonun hedefi Hakurk civarına inip, Avaşin Basyan Hakurk bağını kesmek, bu hattan gelebilecek saldırıları engellemek için Hakurk'un kuzeyine doğru etki alanımızı genişletmekti. Az sayıda birlikle ve askeri anlamda akıllıca bir operasyondu. Bu arada PKK da çekiliyordu. Çünkü PKK, gücünü büyük ölçüde Suriye ve Sincar'a aktardı. Kandil'de 300, Hakurk'ta 200 PKK'lı olduğu söyleniyor. Seçim yaklaşınca AKP, Hakurk'un güneyinden dolaşılıp Kandil'e gidilmesini istemiş. Kandil çok büyük bir bölge. Olabilecek şey, Kandil'in bir ucuna varıp, orada “Kandil fethedildi” fotoğrafı çektirip geri dönmek! Tabii PKK az sayıda olmasına rağmen saldırılara başladı ve şehitler geliyor.
PENGUEN KANALLARI İYİ PARTİ’Yİ ADETA YOK SAYIYOR
Medyanın kendilerine yer vermediğinden şikayet eden Özdağ, "İYİ Parti'ye hemen hemen hiçbir kanalda yer ve söz verilmiyor. İYİ Parti'den bahsedilmiyor. En son 1 Nisan'da yapılan kongremize 23 bin kişi katılmıştı ve bu sayı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan en büyük parti kongresi katılım sayısıydı. Bu bile başlı başına bir hadiseydi. Orada penguen kanalları hiçbir haber yapmadılar. Adeta İYİ Parti'yi yok sayıyorlar. Buna rağmen partiyi taşıyan ana dinamik olan dip dalganın devam ettiğini de görüyoruz" ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'af' çıkışı ile ilgili Özdağ, "Bu kesinlikle bir ‘Saray operasyonu'dur. Devlet Bahçeli artık bir siyasi figür değil. Bunun altını çizelim. Devlet Bahçeli sadece sarayda planlanan süreçlerin icracısı olarak sahnede rol alıyor. Af konusunda da bu kadar ısrarlı olması da sadece sarayın politikalarının yolunu açmak için yapılan bir çalışma" dedi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/iktidarkisongunlerih96334.html
Sezgin Baran Korkmaz ilk ifadesinde siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti!36 izlenme
Dolar Türkiye'yi vuracak: Çeyrek litrelik yağlar piyasaya çıkabilir!99 izlenme
AKP döneminde 11 büyük tren kazası: Ödül çok, istifa yok!1328 izlenme
Merkez Bankası’nın İhtiyat akçesi harcanmaya başlandı!34 izlenme
AKP’li belediye dere yatağına cami yapıyor!64 izlenme
Almanya'da araba almak: "2500 Euro alıyorum. Kaldım yine bu 2019 külüstüre. İnanın elimizde imkan olsa Türkiye'ye dönüp yerli araba kullanırdık"34 izlenme
Kılıçdaroğlu'na oy verecek olan AKP'li üst düzey kişi kim? Ünlü bir yazarı arayıp Erdoğan'ın gerçek oy oranını da açıkladı32 izlenme
Ormanlar TOKİ'ye devrediliyor!66 izlenme