Türkiye'nin en başarılı liselerinde öğretmen atama krizi yaşanıyor. Proje okul olarak da adlandırılan bu liselerde görevli öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atama ve tayin uygulandı.
Kadıköy Anadolu, Kabataş Erkek, Şehremeni Anadolu, İstanbul Sosyal, Kartal Anadolu, Burak Bora Anadolu, Çanakkale Fen Lisesi gibi okulların yer aldığı bu uygulamada yankı uyandırdı.

Öğretmen ve okul yöneticilerinin talepleri dışında okuldaki görevine son verilerek norm fazlası statüsüne getirilmesi tepki ile karşılanıyor.
Öğretmenleri ile ayrılacağı haberini alan öğrenciler, "Öğretmenime dokunma" eylemlerine başladı.
Ankara'da Betül Can Anadolu Lisesi öğrencileri ilk derse girmeyerek atamaları protesto etti.
59 öğretmenin 39'unun nakledileceği Ankara Gazi Anadolu Lisesinin öğrencileri ve mezunları da kararı protesto ediyorlar.
İstanbul Vefa Lisesi öğrencileri, gerekçesiz bir şekilde görev yeri değiştirilen öğretmenleri için okul bahçesinde oturma eylemi düzenledi.

Vefa Lisesi mezunları öğrencilere destek olmak için okul önünde toplandı.
İstanbul Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesi öğrencileri de dövizleri ve sloganlarıyla birlikte derslere girmeyerek okul bahçesinde oturma eylemi başlattı.
İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri de okul bahçesinde oturma eylemi başlattı. Öğrenciler, okul idaresinin "sınıflara girin" uyarılarına rağmen eylemlerini sürdürüyor.

Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesinde öğrenciler, tayini çıkan öğretmenlerine destek için okul bahçesinde toplandı. Öğrenciler, hocalarının isimlerini tek tek okuyarak alkışlarla tepki gösterdi.
İstanbul'daki çok sayıda liselerdeki öğretmenin açığa alındığı ve işten atıldığına dair iddialara ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği "Öğretmenler açığa alınmadı. Görev süreleri dolanlar tayin edildi" ifadelerini kullandı.
Gündeme yansıyan tartışmalarda, öğretmenlerin siyasi görüşlerine göre atama yapıldığı iddiası da yer alıyor.
Sözcü
TÜGVA Verilerinin Sosyal Medyada Yayınlanması Davasında Karar29 izlenme
Can güvenliği isteyen doktorları hedef alan imama soruşturma!43 izlenme
AKP'den ihraç edilen eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık: "İmamoğlu'na siyasi kumpas düzenlendi!"25 izlenme
200'ün üzerinde İBB çalışanı ifadeye çağrıldı9 izlenme
Kemer Country’de yeni gelişme: Yürütmeyi durdurma kararı çıktı, plan yeniden hazırlandı46 izlenme
Hazine arazilerini parsel parsel sattılar!181 izlenme
Sözleri AKP’de büyük kavga başlattı: "Yakarsa AKP’yi Bülent Arınç yakar"53 izlenme
Erdoğan Bahçeli’nin emekli zammı önerisine kapıyı kapattı!33 izlenme
CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı adayımız tek bir kişi değil
'Melih Gökçek neden görevden alındı?' sorusuna AKP'li Mehmet Metiner'den bomba yanıt!
Suriyelilerden sonra onlara da Türk vatandaşlığı verilmeye başlandı! Video çekip Tiktok’ta kutlama yaptı!
İmamoğlu’ndan Göksu’ya ‘Trabzon’ yanıtı: Seviye çok düştü! 1 oy için ne yapacaklarını şaşırdılar