Nakşibendi tarikatına bağlı Kemal Efendi Vakfı'ndan hafızlık eğitimi alan gençler için İstanbul Müftülüğü'nün himayesinde Fatih Camii'nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenledi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş kürsüye çıkıp genç hafızları kutladı.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törende cami içerisinde konuşma kürsüsü kuruldu, protokol koltukları yerleştirildi.
KÜRSÜDEN KONUŞTU
Vakıf yöneticileri ve AKP'li isimler, minberin yanına yerleştirilen koltuklarda, diğer davetliler ise yerde oturdu. İstanbul Müftülüğü'nün himayesinde gerçekleşen hafızlık icazet merasimine, Kurtulmuş'un yanı sıra AKP Fatih teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Hafızlar Kur'anı Kerim tilaveti yaptığı sırada protokolün oluşturduğu görüntü tepki çekti. Numan Kurtulmuş camide bir de konuşma yaptı. “Evlatlarımızı, ailelerini ve onları bir ömür boyunca Kur'an muhafızı olmak üzere yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi. Kurtulmuş, merasimin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

Numan Kurtulmuş, hafızlık eğitim alan gençlere icazet belgelerini verdi.

BEDELSİZ BİNA TAHSİSİ
Kemal Efendi Vakfı, 2016 yılında İBB'den 25 yıllığına bedelsiz bina tahsisi ile gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Fatih'teki bir binayı bedelsiz olarak 25 yıllığına vakfa tahsis etmişti. Tahsis için vakıf, İBB'den yazılı talepte bulunmuş, Belediye Meclisi'nde alınan karara CHP'li üyeler karşı çıkmıştı.

Mefail Hızlı
Camide protokol koltukları konulmasını değerlendiren eski Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, şunları kaydetti: “Numan Bey'i tanırım, nezaketli bir kişidir. Ona emrivaki yapılmış anlaşılan. Protokol gelmiş, şu kadar kişi gelmiş koltuklar koyalım. Medeniyet tarihimizde bu yok. Camilere bu tür şeylerin getirilmesi uygun değil. Haram veya caiz değil demiyorum ama bizim kültürümüzde yok, şık da değil. Camiye Cumhurbaşkanlığı Forsu bile olsa konulması uygun değil. Cami ibadet ortamı, farklı şeylere dönüştürülmemeli. 15 asırlık bir tecrübemiz var.”

İhsan Özkes
Rektörün oğlu hiçbir sınava girmeden hukuk diploması almış14 izlenme
KONDA'dan AKP'nin oyu hakkında flaş açıklama156 izlenme
Soytarı Kadir, Erdoğan'a oy vermeyenleri kâfir ilan etti, M.Akif'e de hakaret etti !475 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a çok kritik Lefkoşa soruları: "Uluslararası sularda yüzen gemiler var mı? Bu gemiler yüzerken durduruldu mu? Bu gemilerin yükü neymiş?"17 izlenme
Alpay’ın Meclis’te ne işi var? Özgür Özel’in de üstüne yürümüştü21 izlenme
Diplomatik kaynaklar: 120 füze Türkiye’ye teslim edildi183 izlenme
15 milyon genç harçlığa muhtaç14 izlenme
Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin iddiaları yalan çıkarsa 'kafasına sıkacağını' söyledi!39 izlenme
'Bakanlıkta görevli AKP'liler, çalışmadan 6 bin TL alıyor' iddiası!
Korkunç buğday iddiası! Kimler gizlice milyonlarca ton buğdayı stokluyor?
Genel müdürden Menzil paylaşımı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 13.081 yeni vaka tespit edilirken, 85 kişi hayatını kaybetti, 14.263 kişi sağlığına kavuştu!