Hazine nakit dengesi Mart ayında 40,6, milyar TL yüksek miktarda açık verdi. 2022'nin ilk üç ayında Hazine'nin nakit açığı, 23,1 milyar TL oldu.
Böylece, Merkez Bankası'nın bu sene kurumlar vergisi, kâr ve yedek akçe olarak toplamda 71,3 milyar TL'lik transferine rağmen Hazine açık vermiş oldu.
Sözcü'de yer alan habere göre, Hazine'nin Mart ayı giderleri 228 milyar TL, gelirleri ise 187,4 milyar TL olarak kayıtlara geçti. 2022'nin ilk üç ayında gelirler 612,7 milyar TL olurken, giderler 636,7 milyar TL olarak açıklandı.
Nakit dengesi rakamları, Hazine'nin faiz harcamalarında son yıllardaki artış eğiliminin, bu yıl da sürdüğünü gösterdi.
Hazine'nin faiz ödemeleri ise martta 23,5 milyar TL, OcakMart döneminde 77,7 milyar TL oldu. Hazine'nin ilk üç aylık faiz ödemesi, 2021'de 45,2 milyar TL, 2020'de 31,5 milyar TL olmuştu.
Hazine, ilk üç ayda 211 milyar TL'lik borçlanmaya gitti. Bunun 149,4 milyar TL'si, borç geri ödemelerinde kullanıldı. Net borçlanma ise 61,5 milyar TL olarak kayıtlara geçti.
61,5 milyar TL'lik net borçlanmaya giderken, bunun 12,7 milyar TL's dış borçlanma, 48,9 milyar TL'si iç borçlanma oldu.
Okula başlama maliyeti dudak uçuklattı54 izlenme
Özgür Özel: "Doğru yerdesiniz, tarihin doğru tarafındasınız. Tek adam yine kaybedecek, yurttaş bütçe hakkını söke söke alacak"40 izlenme
Görüntüler İstanbul'dan: İsmailağa tarikatından icazet alan yüzlerce kişi böyle yürüdü!37 izlenme
Sızan anket sonuçları Özgür Özel'i doğruladı: Erdoğan'ı kızdıracak Bahçeli'yi düşündürecek25 izlenme
Beyoğlu'nda kadınları darp eden şüpheliler tutuklandı32 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan'ın Tunç Soyer'le ilgili söylediği sözlere cevap gecikmedi!936 izlenme
Nihat abinin istediği oldu30 izlenme
AB’ye giriş için aşı pasaportu şartı77 izlenme