Ramazan ayında iftar vakitlerinin hassasiyetle takip edildiği anlarda yaşanan küçük zamanlamalar zaman zaman ilginç olaylara sahne olabiliyor.
Olay, önceki gün ilçe merkezindeki Kocacami'de meydana geldi. İftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklarını yapan cami görevlisi, merkezi sistem üzerinden akşam ezanını yanlışlıkla üç dakika erken okumaya başladı. Çok sayıda Burhaniyeli, sofralarında beklerken duydukları ezan ve top sesiyle birlikte oruçlarını açtı.
Ezanı okumaya devam eden görevli, hata yaptığını fark ederek okumayı anında yarıda kesti. Erken başlayan ezanın aniden susmasının ardından, gerçek iftar vaktinin girmesiyle birlikte üç dakika sonra akşam ezanı doğru saatinde yeniden okundu. Yaşanan bu kısa süreli karmaşa üzerine orucunu yanlışlıkla erken açan ve durumun dini hükmünü merak eden çok sayıda tedirgin vatandaş, ilçe müftülüğünün telefonlarını kilitledi.
Gömeç Müftüsü ve aynı zamanda Burhaniye Müftü Vekili olan Mehmet Ali Bal, akşam ezanlarında üç dakikalık bir temkin vakti uygulaması bulunduğunu belirterek, erken okunan sürenin bu sınırı aşmaması nedeniyle vatandaşların tuttuğu oruçların geçerli kabul edildiğini ve bu durum için kaza orucu tutulmasına gerek olmadığını ifade etti.
Sözcü
Avrupa Birliği'nden tarikat vakıflarına para yağıyor41 izlenme
Tutuklu Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın ifadesi ortaya çıktı46 izlenme
Ofiste ağırlanmaktan sokakta coplanmaya!99 izlenme
Ordu Üniversitesi'nde liyakat bir kavramdan ibaret: Yüksekokullara sekreter atayıp, müdür yapmışlar!121 izlenme
'Erdoğan'ın talimatı' yalan çıktı: 2,5 yıl daha zehir saçacaklar!130 izlenme
Para basmak için o ülkeden harıl harıl kağıt geliyor! Turhan Çömez açıkladı stüdyo buz kesti46 izlenme
AKP'nin "Türkiye yüzyılı" projesinden çıkan sonuç: 2023 olmadı 2053 verelim!52 izlenme
Avrupa alarmda! NATO üyesi Polonya'ya füze düştü: 2 ölü49 izlenme
Üniversitede yemek zammını protesto eden öğrenciler gözaltına alındı
Başsavcılık emekli amirallerin beraat kararına itiraz edecek
CHP’li Günaydın Can Atalay kararının neden bağlayıcılığı olmadığını açıkladı
AKP'nin YSK temsilcisinden kurultay çıkışı: "YSK kararını mahkeme bozamaz"