Akçaova ve Teksen sakinleri, köylerini sular altında bırakacak olan barajla ilgili verilen ilk olumlu ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporu sonrası 11. Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, bölge halkının talebini yerinde buldu ve olumlu ÇED raporunu iptal etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı temyize götürdü. Danıştay 6. Dairesi de bakanlığın temyiz başvurusunu reddetti.

Barajın su tutma havzasının ormanlık alan olması nedeniyle 34 bin 500 ağaç baraj suları altında kalacak.
DSİ’DEN YENİ ÇED RAPORU
Devlet Su İşleri, Danıştay’ın bu kararının ardından yeni bir ÇED raporu hazırladı. ÇED sürecini yeniden başlatan DSİ, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Baraj inşaatıyla ilgili hazırlanan yeni raporda 1 milyon 691 bin 595 metrekarelik bir orman arazisinin su tutma havzası içerisinde kaldığı belirtildi.
BARAJIN MALİYETİ 263 MİLYON LİRA
Baraj için 34 bin 500 ağacın kesileceği ifade edilen raporla ilgili 21 Kasım Perşembe günü inceleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Rapor kabul edilirse Macar meşesi, sapsız meşe, Istranca meşesi, gürgen, kayın, kızılağaç, akça ağaç, dişbudak, kestane, titrek kavak gibi ağaçların bulunduğu geniş bir ormanlık arazi sular altında kalacak. Sungurlu Barajı için toplam 263 milyon 82 bin lira harcanacak.
İBB Başkanı İmamoğlu, 6 kararı veto etti!40 izlenme
Türkiye 5 yıl aradan sonra Bulgaristan'dan saman ithal etti !119 izlenme
Elektrik şirketlerine kamudan milyarlar aktı19 izlenme
AKP'li belediye İBB'nin malını satmaya çalışırken yakalandı!39 izlenme
Bir SGK darbesi daha: CHP’li belediyeye haciz başlatıldı19 izlenme
Skandal 'etek' saldırısında yeni gelişme: Savunması 'pes' dedirtti!10 izlenme
Soğuktan korunmak için çadır kurmak isteyen Polonez işçilerine polis müdahalesi34 izlenme
Erdoğan’ın yeni sarayı için bakın ne yapıyorlar!117 izlenme
Türkiye gazetesi, Euro’yu TL’ye çevirdi ‘Avrupa ülkeleri geçim sıkıntısı yaşıyor’ dedi!
Fatih Portakal'dan, Erdoğan'ın 'Ellerinden gelse bizi darağacına çıkaracaklar' sözlerine tepki !
Van kayyumunun Genel Sekreteri konuştu '653 kişiyi işten atarken büyük keyif aldım !'
İsrail'in Katar'dan sonra hedef aldığı Yemen'in başkenti Sana'daki patlama anları