
Marmara Üniversitesi'nin tüm yerleşkelerinin taşınacağı Maltepe Kenan Evren Kışlası'nda kurulacak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verildiği külliyenin hazırlık çalışmaları kapmasında düzenlenen ihalelerde dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin master planı ve konsept tasarımının hazırlanması için açılan ihaleyi kazanan Hassa Mimarlık Şirketi'nin sahibi Hilmi Şenalp ile Feride Şenalp'in oğlu Hüdai Sırrı Şenalp aynı üniversitenin Mühendislik Fakültesi için açılan uygulama projesi ihalesini aldı.
“Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. Etap İnşaat Alanı” yazılı tabelanın Maltepe Kenan Evren Kışlası'na yerleştirilmesi sırasında çekilen bir görüntü sosyal medyada tartışma yaratmıştı.
İlk ihale “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Master Plan Konsept Tasarımı Hazırlanması İşi” adıyla 13 Ekim 2017 tarihinde düzenlendi. İhaleyi 193 bin lira bedel ile Hassa Mimarlık firması aldı. Hassa Mimarlık, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami ve Kültür Merkezi, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri, Ataşehir Mimar Sinan Cami, Eyüp Sultan Türbesi restorasyonun da aralarında bulunduğu bir çok projeye imza attı. Firmanın sahipleri de İTO kayıtlarına göre Muharrem Hilmi Şenalp ve eşi Feride Şenalp. Muharrem Hilmi Şenalp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu olarak biliniyor. Şenalp 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında inşa edilen şehitler abidesinin de mimarı.
Bu ihalenin ardından 3 Mayıs 2018 tarihinde de “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Mühendislik Fakültesi Uygulama Projeleri, Teknik Şartnameleri ve Yaklaşık Maliyeti Hazırlama İşi” için ihaleye çıkıldı. İhaleyi 221 bin liralık teklif ile Usül Mimarlık şirketi aldı. Firma ile 24 Mayıs'ta sözleşme imzalandı. Şirket 22 Ağustos 2018'e kadar projesini hazırlayacak. Bu şirketin sahibi de daha önceki master plan ihalesini alan HilmiFeride Şenalp çiftinin oğlu Hüdai Sırrı Şenalp.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/receptayiperdogankulliyesiniailecekyapacaklar2458214/
İmamoğlu: O bir avuç insana hak ettiği dersi vereceğiz129 izlenme
Kız Kulesi'ni pazara götüren şirkete ihale yağmuru!62 izlenme
İstanbul'da pes dedirten görüntüler: Çocukları kullanıp hırsızlık yaptılar!19 izlenme
Butlan-AKP kardeşliği22 izlenme
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı uyardı! 'Nisan ayındakinden daha kötü'103 izlenme
"Enflasyon inecek" yalanı tutmuyor37 izlenme
Emekliler, aldıkları maaşla hangi ürünlere yavaş yavaş veda ediyor?46 izlenme
"Türkiye'nin kaymağını ülkenin yüzde 20'si yiyor. Şirketler vergide elini taşın altına koysun"50 izlenme
EYT'de önemli detay: Diğerlerine göre daha geç mi emekli olacaklar?
Devlet önceliğine öğrencileri değil vakıfları aldı: Taşınmazlar Diyanet ve vakıflara gitti
İmamoğlu: Kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla ama asla hizmet yok!
Türkiye'ye yeni göç dalgası geliyor! Sınıra akın olabilir ve 2 milyon kişilik yeni göç dalgası gelebilir!