Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, 2024 yılı Aralık ayı 'negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı' verilerini yayımladı.
Buna göre, 2024 yılı OcakAralık döneminde, bir önceki yılın aynı ayına göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 41 artarak 1 milyon 860 bin kişiye ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların zirvesi olarak kayıtlara geçti.
Aralık 2024 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 167 artış ile 131 milyar TL oldu.
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2024 yılı genelinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artışla 1 milyon 376 bine yükseldi. Bu rakam da tüm zamanların zirvesi oldu.
Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı da bu dönemde yüzde 39 artışla 1 milyon 182 bin kişiye ulaştı ve rekor kırdı.
Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş gerçek kişilerden borcu devam etmekte olan kişi sayısı Aralık 2024 itibarıyla 3 milyon 933 bin 188 kişi oldu.

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2024 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 50 artışla 180 bin 916 kişi oldu.
Bu sayı, Temmuz 2009 sonrası 15 yıllık dönemin zirvesi olarak kayıtlara geçti.
Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı da aralıkta geçen yılın aynı ayına göre yüzde artışla yüzde 102 oranında artışla 212 bin 871 kişiye yükseldi.
4 Şubat 2025 itibarıyla bankalardaki takipteki alacak miktarı 318,1 milyar TL'ye ulaştı.
Nefes
İki ay önce "Ben olduğum sürece faiz artmayacak" diyen Erdoğan'ın 'Nas'ı suya düştü! Peki 2 yıldır Türk halkı neden fakirleştirildi?70 izlenme
Rojin Kabaiş soruşturması: 300 kamera kaydı 80 de numune var ama tek gözaltı yok23 izlenme
İşçilerden asgari ücret eylemi: 3.800 TL istiyoruz!63 izlenme
TOKİ'nin dev ihalesi yine tanıdığa gitti: Rönesans'a 1.3 milyarlık kaymak proje25 izlenme
Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşundan rekor borç!63 izlenme
Tasarruf tedbirleri Diyanet’e uğramadı! Harcamalarıyla birçok bakanlığı solladı18 izlenme
Son sinyal oradan geldi! ‘Sur Katliamı’ndaki kritik telefon nerede?32 izlenme
Orman yangınları için ayrılan 190 milyonluk bütçe nerede?53 izlenme