TELE1’de Bilge Yurtdagülen’in sunduğu ‘Gerçek Haber Gerçek Ekonomi’ programına konuk olan ekonomist Remzi Özdemir ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlerin geride kaldığını ancak ortada ağır ekonomik bir faturanın olduğunu belirten Özdemir “Kimse AKP’den emekliye, asgari ücretliye zam beklemesin” ifadelerini kullandı.
Ekonomi yönetiminin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir taahhüt verdiğini öne süren Özdemir, zam beklentilerini de tek tek sıralayarak şunları söyledi:
“AKP’nin önünde 4 yıllık süreç var, kalkıp da seçmenin gönlünü hoş etmek, kalbini fethetmek gibi bir kaygısı yok. Neden yok? Çünkü kendisini bir kez daha sandıkta cezalandıracak seçmenle arasında zaman farkı var. Bu da AKP’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha rahat hareket etmesini sağlayacak. Ağır bir bedel ödedi, Türkiye genelinde bir seçimi kaybederek ikinci bir parti oldu. Bunu çok önce yapabilseydi bu duruma düşmeyecekti. Bunu o süreçte yapamadıysa kimse AKP’den emekliye, asgari ücretliye zam beklemesin. Zaten imkanları olsaydı seçimden önce yapardı. Bunu yapmadıkları gibi daha da kısacaklardır.
Şu anda ekonomi yönetimi Cumhurbaşkanı’na gizli bir taahhüt verdi. Erdoğan 2 yıl içerisinde ekonominin rayına oturacağını düşünüyor. Bence Cumhurbaşkanı herhangi bir siyasi bedel ödemeyeceği için bu politikalara onaylayacaktır. Bu nedenle memur, işçi, asgari ücretli ve emekli bu iktidardan ekstra bir şey beklemesin. Çünkü ortada ağır bir fatura var ve geniş bir kesim bunun bedelini ödeyecek. Şu an tüm emareler de o yönde. İşte sigaraya, otoyola zam geldi. Öyle bir hal alacağız ki, ‘Alo’ demeye korkacağız. Özellikle iletişim konusunda zam için çok ciddi bir hazırlık yapılıyor. Akaryakıtta çalışma bitmek üzere, çok rahat 2 dolar seviyesinde olacak. Akaryakıtta 60 lirayı göreceğiz. Bir şanssızlık da petrol fiyatları yükseliyor. Son bir haftadır petrol fiyatları 90 doları geçti. Bu 100 doları geçerse hem iktidarın dış ticaret dengeleri bozulacak, hem de vatandaşın dengesi bozulacak.”
Tele1
Medreselerden çıkan 11 yaşındaki çocuklar Suriye'de öldü198 izlenme
Kılıçdaroğlu: Garibanın bankada dövizi olanı fonladığı bir düzeni getirdiler... Nas bunun neresinde?71 izlenme
Bakanlığa tam 2.5 kat daha fazla fiyata dezenfektan satmış!71 izlenme
CHP’den kritik hamle: Hedef o seçmen grubu21 izlenme
Bunu söyleyen öğretmen! "Alevilerin yaptığı yemek yenmez"251 izlenme
Yurt dışı harç pulu dönemi sona eriyor34 izlenme
Adalet AKP'li başkanının yeğenine işlemedi: Liselinin ölümüne neden oldu tutuksuz yargılanıyor!40 izlenme
Bir mahalle daha karantinaya alındı!102 izlenme
CHP Mv Özgür Karabat paraların başına gelenleri anlatıyor 'Cengiz Holding 425 milyon vergi borcu sildirdi, 34 milyon bağış yaptı. İşsizlik fonundaki 131 milyar nerede ?'
Uyuşturucu soruşturması: Ünlüler hakkında verilen kararlar belli oldu
Hakkari’den acı haber! Şehit var…
Tuğçe Kazaz Atatürkçülere "Allahsız" dedi!