Reuters muhabirleri, “Ankara ve Gaziantep’teki hastanelerdeki yoğum bakım üniteleri ve acil servis odaları, Covid19 hastaları için ayrılmış durumda ve tam kapasite doluluk var” dedi.
Reuters, son günlerde vaka sayısının artmasıyla birlikte daha sıkı denetimlerin geldiğini ve maske takmayan ya da sosyal mesafe kurallarına uymayanlara para cezaları verilmeye başlandığını hatırlatırken, “Resmi sayılara göre 3 haftadan daha uzun bir süredir yeni vaka sayısı 1000 seviyesinin altında seyretti” ifadesi kullanıldı.
Reuters’a konuşan GaziantepKilis Tabipler Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, “Yakın bir süre önce sadece bölgedeki tek bir hastanede 200 vaka kayıtlara geçti. Sağlık çalışanları arasında enfeksiyon oranı da özellikle çok yüksek. Yetkililer muhtemelen tatil sonrasındaki iki haftada bir artış öngörecek Covid19 birimlerindeki yatak sayısını yüzde 25 artıracaklardır” diye kaydetti.
Ankara’daki Tabipler Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç ise başkentte kabaca bir hesaplama ile her gün 1000 insanda koronavirüs tespit edildiğini söylerken, “Hastalar, saatlerce sedyelerde bekliyor ya da evlerine gönderiliyor. Zatürre olanlar bile yer olmadığı için evlere gönderilebiliyor. Covid19 için ayrılmış yataklar doldu. Eğer siz toplu taşımada insanların yan yana oturmasına izin verirseniz, fabrikalarda omuz omuza çalışmasına izin verirseniz, insanları uyardığınız zaman sizi dinlemezler” dedi.
Reuters’ın gördüğü belgelerde Ankara Sağlık Müdürlüğü bölgedeki hastanelere bir mektup göndererek klinik yatakların yüzde 50’sinin ve yoğun bakım ünitesindeki bütün boş yatakların Covid19 hastaları için ayrılması gerektiğini talep etti. Aynı belgede zorunlu olmayan ameliyatların da ertelenmesi istenildi.
Gönderilen belgede Ankara’daki yoğun bakım ünitesindeki yatakların yüzde 63’ünün dolu olduğu ve Ankara genelindeki bütün hastanelerdeki yatakların doluluk oranının yüzde 50 seviyesinde olduğu belirtilirken, “Pandemi bölgemizde halen kontrol altında” ifadesi yer aldı.
Sözcü'de yer alan habere göre Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancı turistleri ülkeye çekmek için çok sıkı çalıştığını ve lobi yaptığını hatırlatırken, Almanya’nın önceki gün bazı bölgelere seyahat yasağını kaldırdığını da yazdı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Reuters'ın iddalarına yanıt verdi.
Twitter hesabından açıklama yapan Koca,şöyle konuştu:
“COVID19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur.”
https://halktv.com.tr/gundem/reutersankaradakicovid19belgesineulasmis431020h
CHP’den Çanakkale'de 100. miting! Özel'den Yalım'ın gözaltına alındığı ana ilişkin görüntülerin paylaşılmasına sert tepki31 izlenme
İntihar mı infaz mı? Roketsan mühendisinin ölüm nedeni belli oldu!34 izlenme
AKP döneminde İstanbul'a bir ihanet daha ortaya çıktı!56 izlenme
İsyan ettiren karar! Öldüresiye dövüldü: Şüphelilerden fazla ceza aldı40 izlenme
Saraya yüzde 100, emekliye yüzde 25: Sarayın dakikalık masrafı 2 emekli maaşını aşıyor46 izlenme
AKP'li Belediye 23 Nisan törenlerinde Atatürk'e yer vermedi, CHP'li vekil devreye girdi, Atatürk posteri alkışlarla alana getirildi!61 izlenme
Milletin parasıyla umre ziyareti!114 izlenme
Yayınıyla yıktı geçti: İmamoğlu Erdoğan'a 43 kat fark attı!41 izlenme