Reuters'in haberine göre, 7 milyar dolarlık anlaşmaya imza koyan şirketler grubuna Katarlı UCC Holding önderlik ediyor. Şirketten yapılan açıklama ile Elektrik üretim anlaşmasının detayları da ortaya çıktı.
Anlaşma kapsamına dahil olan şirketler arasında Power International USA LLC ve Türkiye merkezli Kalyon GES Enerji Yatırımları ve Cengiz Enerji Sanayi de bulunuyor.
Katarlı şirketin 28 Mayıs 2025 tarihli davet mektubunda yeni Suriye yönetiminin doğalgaz ve güneş santralleri üretim kapasitesini 5 BİN megawatt artırmak istediği vurgulandı.
Anlaşma, toplam 4 bin megavat (MW) kapasiteli dört adet doğalgaz kombine çevrim (CCGT) santrali ile Suriye'nin güneyinde 1000 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santralinin inşasını kapsıyor. Projeler tamamlandığında, Suriye'nin elektrik ihtiyacının yarısından fazlası karşılanacak.
Sözcü
İstanbul Fatih Karagümrük'te sokak röportajı yapmaya çalışan muhabir, Türk vatandaşı bulamadı44 izlenme
Diyanet’in ‘ayıp’ Audi’si artık ‘kayıp’ Audi oldu23 izlenme
Esenyurt kayyumunun atadığı isimlerin birçoğu eski AKP'li çıktı49 izlenme
Gerici Akit'ten Kılıçdaroğlu için idam çağrısı!154 izlenme
Hakan Bayrakçı, AKP yandaşlarıyla canlı yayında birbirine girdi!152 izlenme
Bir vatandaşın ‘Erdoğan ne yapmış?’ sorusuna cevabı: "Cami yapmış, cemaat yok; hastane yapmış, doktor yok; bina yapmış, alacak gücümüz yok"40 izlenme
Emekli maaşı zammında hesaplar değişti: Masadaki iki formül ortaya çıktı55 izlenme
Rojin'in babasından otopsi açıklaması: "Raporda boğulma yok!"54 izlenme
CHP’den ‘uçan saray’ için kanun teklifi!
Ece Üner’den Bakanlığın gönderdiği kreş yazısına sert tepki: "Saf kötülük bu"
CHP 'Hodri meydan' demişti: Tarihi surlara asılan Erdoğan pankartı kaldırıldı
Türkiye'de baron ve çete liderlerine 250 bin dolar karşılığında vatandaşlık verilmiş!