İngiliz haber ajansı Reuters dünyayı evlere kapatan corona virüsü salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri haline gelen Türkiye ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı.
Son dönemde vaka ve ölüm sayısındaki artış ile birlikte toplam vaka sayısı sıralamasında dünyanın 7’nci ülkesi olan Türkiye’de günlük corona virüsü vakalarının küresel ölçekte yüksek olduğuna dikkat çeken Reuters, Ankara’nın tamamen kapanma çağrılarına yanıt vermediğini yazdı.

Reuters, Kilyos Mezarlığı’nda drone ile çekim yaptı.
Ajans, “Sağlık kurum ve kuruluşlarından, muhalefet partilerinden ve İstanbul Belediye Başkanı’ndan gelen ve giderek artan kapanma çağrısı artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirirken yeni yılda da 5 günlük sokağa çıkma yasağı açıkladı. Hükümet bu yasakların salgının yayılma hızını yavaşlattığını söylerken, günlük vakalar zirveyi gören 30.000’in birkaç bin altında seyrediyor” yorumunu yaptı.
GÜNDE 400’DEN FAZLA ÖLÜM
Reuters haber ajansı İstanbul Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç ile de konuştu. Koç, “Planlamalar ölüm oranlarına göre değişiyor zira Kasım ayında günde 400’den fazla insan öldü bu sayı önceki yılların neredeyse iki katı” dedi.

İBB Mezarlıklar Dairesi Başkanı Ayhan Koç, ölüm sayısının geçen yıllara göre neredeyse iki kat arttığını söyledi.
Reuters’a açıklamalarda bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise, “Birçok insan hükümete güvenmiyor ve bu güven kaybı dolayısıyla aşı olmak istemiyorlar. Aşı yeterli değil. Sokağa çıkma yasağı getirerek salgının hızını yavaşlatmamız gerek. Daha sonra aşı etkili olur. Hafta içi iş yerleri açıkken hafta sonu sokağa çıkma yasağı olması yeterli değil” ifadesini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/reuterstanturkiyeanaliziistanbuldaolumlerikikatinacikti6168747/
DİK-AR: Gerçek işsiz sayısı 5.7 milyon, gerçek işsizlik yüzde 16.6100 izlenme
Kredi kartı kullananlara kötü haber! Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu duyurdu52 izlenme
CHP'li vekil uyardı: "Yeni bir döviz şoku yakın"48 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: Ankara'ya iki yeni metro hattı geliyor64 izlenme
Bedava olsa İstanbul’a 2.90 liraya ulaşıyor39 izlenme
CHP'den istifa etmişti! Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Nevzat Cebeci AKP'ye katıldı30 izlenme
THY yeni reklam filminde hosteslerin mini etekli eski kıyafetlerini sansürledi43 izlenme
Mayıs ayında milyonlarca abonenin doğalgaz faturası 3 bin lira yerine 5 bin lira gelecek25 izlenme