Ajansın özel haberinde, şirkete yakın dört kaynak, diğer havayollarından daha fazla rotaya uçan THY'nin sermaye ya da finansal destek bulabileceğini, ancak henüz kesinleşmediğini kaydettiler.
Ajansa göre Türkiye Varlık Fonu’nun THY için ne kadar kaynak bulabileceği belirsiz, ancak bir kaynak kaynak için ‘kurtarma paketi’ ifadesini kullandı. Koronavirüs salgını nedeniyle tüm uçuşların durduğu yılın ikinci çeyreğinde THY, 2.23 milyar lira zarara uğradı.
Ajansa konuşan kaynak, TVF’nin ulaştırma ve turizm sektörlerinde krizle baş eden Türk şirketleriyle ilgili geniş bir çalışma yürütüldüğünü, başka kurtarma paketlerinin de gelebileceğini öne sürdü.
Aynı kaynak, "THY’nin bir kurtarma programına ihtiyacının olduğu son derece açık. Bu sermaye desteği ya da finansal destek olabilir” dedi.
Bir başka kaynak da Reuters’a, THY için Lufthansa’ya benzer bir kurtarma tarzı için çaba gösterildiğini, bir tür sermaye transferi veya finansman sağlamak için görüşmeler yapılduğı ve yönteme ilişkin fikirlerin değerlendirildiğini söyledi.
Türkiye Varlık Fonu, piyasa değeri 14.6 milyar lira olan THY’nin yüzde 49.12’sine sahip. Şubat ayında uçuşların durdurulmasıyla beraber yüzde 31 değer kaybeden THY hisseleri, finansman haberlerinin duyulmasının ardından yüzde 2.5 yükseldi. Türkiye Varlık Fonu ve THY Reuters’a konuyla ilgili açıklama yapmadı.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi/218062/reutersvarlikfonuthyyikurtarmakicinparaariyor
Asgari refahı artırmıyor: Alışveriş sepeti 1.5 ayda yüzde 9, bir yılda yüzde 92.75 zamlandı!42 izlenme
Güldür Güldür’ün sezon finalinde İmamoğlu sürprizi: "Çözeceğiz"52 izlenme
AHBAP Derneği yönetimine kayyum atandı23 izlenme
Türkiye'yi her fırsatta 'Eski' diye aşağılayan Erdoğan, memleketi savaş ve ambargo olmadan işte bu hale düşürdü !3337 izlenme
Zeytin Dalı Harekatı’nda 21. gün… Acı haber geldi364 izlenme
Kanal İstanbul hangi ülkeye satılacak? Montrö'yü beğenmeyen iktidarın bulduğu son çare ortaya çıktı69 izlenme
Türk DJ Ümmet Özcan, Çin'deki büyük bir diskoyu İzmir Marşı ile salladı !336 izlenme
Gericilerin kadınlara hakareti bitmiyor ! 'Başları biraz açılmış, kabuğu soyulmuş domatesi kimse almak istemez'330 izlenme
Müezzinden aldığı araç 'birleştirme' çıktı: 'Alırken içinde tespih namazlık falan vardı. Kandırmaz dedim'
Taşımalı gençlik şöleni... AKP'li belediyeye serbest CHP'lilere yasak
Ve Erdoğan Mavi Marmara'cıları da sattı ! 'Giderken bana mı sordunuz !'
Vakıfbank Katarlılara mı satılacak? İşte Hazine’ye hisse devrinin perde arkası…