Van’da 27 Eylül 2024’te kaybolan ve 19 gün sonra Van Gölü kıyısında ölü bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili soruşturma, Adli Tıp raporunda yer alan yeni bulguların ardından hız kazandı.
Dosyanın en önemli dijital delili olan cep telefonunun şifresinin kırılması ve cihazın incelenmesi için yurt dışına gönderildi. Van Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamasına göre, olayın aydınlatılmasında etkili olacağını düşündükleri genç kızın kaybolmadan önceki 3 günü için telefon soruşturmanın gidişatını belirleyecek.

tv100 uzman polis muhabiri Devrim Tosunoğlu, "Rojin'in cansız bedeni taşınırken veya incelenirken Rojin'in bedenine bir sperm bulaşı olduğu tespit edildi.Yapılan çalışmalar sonucunda birçok kişiden örnek alındı. Rojin'in yaptığı aramalar da dosyaya eklendi. En son telefon yurdışına gönderildi. Orada Rojin'in bir mesajı da çıksa, farz edelim ki intihar ettiğine yönelik bir veda mesajı da ortaya çıksa, ama iki erkek DNA'sının çıkması onu gölgede bırakacak." ifadelerini kullandı.
tv100 muhabiri Canan Altıntaş Rojin'in babasının kızının intihar etmediğine yönelik çağrılarına değinerek, "Rojin'in babası hep kızının neşeli olduğunu, intihar edecek bir nedeni olmadığını söyledi. Buradaki kritik noktalar var. Odadaki arkadaşının haber vermemesi önemli. Aileye 18 saat sonra bilgi veriliyor.Sonrasında ise bölgedeki çalışanların DNA'larının alınmaması. Telefon iki müfettiş ile yurt dışına gitti" dedi.
Oda arkadaşının 4 kez ifadesini değiştirmesi olayın seyrini değiştirecek diyen Altıntaş, "İstenilen bilgilerin alınamaması, Rojin en son ne yedi, ne içti? Bu sorularının cevaplanmaması gündeme oturdu. Rojin'in oda arkadaşını araması, "çakıltaşını gel beraber toplayalım" demesine rağman oda arkadaşının yanına gitmediğini söylemesi, Rojin'in gelmediğini fark etmesine rağmen haber vermemesi soru işaretleri oluşturuyor. O evden aslında iki cenaze çıktı. O dönem söylenmesin istemediler ama Rojin'in ablası üzüntüden karnındaki bebeğini kaybetti" diye konuştu.

Eski Emniyet Amiri Av. Zafer Demirçi ise DNA bankası kurulmasını gerektiğini vurgulayarak, Rojin Kabaiş’in vücudunda tespit edilen iki farklı erkek DNA’sının bulaş nedeniyle olabileceğini dile getirdi. Öte yandan Rojin'in 'Ölen kişinin banka hesabına ne olur?' Ve cennetle ilgili araştırmalar yaptığı belirlendi.
Kızının ölümünün aydınlatılması için aylardır mücadele eden baba Nizamettin Kabaiş'in sosyal medya üzerinden tehdit mesajları aldığını söyleyen Devrim Tosunoğlu, “C31K” isimli sosyal medya yapılanmasına dikkat çekti. Özellikle yabancı hatlardan babaya mesajlar atıldığını belirtti.
Gerçek Gündem
Kaynak: tv100
Birçok ilde orman yangını: İzmir, Kocaeli, Afyon, Diyarbakır ve Karaman alev alev11 izlenme
Telekom vurgununu engellemesi gereken kişi yine şaşırtmadı!156 izlenme
Polis CHP'li vekilleri tartakladı!20 izlenme
Maltepe Belediyesi’ne de dava! İddianame hazırlandı26 izlenme
İBB'ye film gibi kumpas: AKP, İstanbul’da çalışır durumdaki özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşıp, otobüsü bozukmuş gibi göstererek çekim yapmış!40 izlenme
İlber Ortaylı: “Teknik okul açacaksınız. Size kimse ‘Dini eğitimi yasaklayın’ demiyor. İkide bir istismar etmesinler. Yüzlerce, binlerce İmam Hatip okulu olmaz, olmaz”34 izlenme
CHP emekçisine 'Kod 48' darbesi: Kılıçdaroğlu cephesinden 'Hukuksuz işlem yok' savunması!7 izlenme
Dilan Polat ailesine dev operasyon: 7 şirkette 295 milyon TL'lik kamu zararı!35 izlenme