İktidarın köprü ve otoyollara yaptığı zamlar vatandaşı isyan ettirirken İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, köprüden geçiş ücretlerinin yüksekliğini yurt dışı uçuş biletleri ile kıyaslayarak anlattı.
İspanya’nın Barselona kentinden 1359 kilometre uzaklıktaki İtalya’nın başkenti Roma’ya uçak biletinin 1800 lira olduğunu söyleyen Çömez, “2.6 kilometre uzunluğundaki Osmangazi Köprüsü’nden geçmek ise 2700 lira. Osmangazi Köprüsü açıldığı Temmuz 2016 da ücret 88 liraydı bugün 1170 lira oldu. Bu da yetmiyor, devletimiz milletin kesesinden araç başına 1530 lira ek ücret veriyor. BarselonaRoma seyahati 1 saat 40 dakika, Osmangazi köprü geçişi ise 10 dakika sürüyor” diye konuştu.
‘BU, YANDAŞI BESLEMEKTİR’
Osmangazi Köprüsü’nden bir aracın geçiş maliyetinin vatandaşa ve devlete 2 bin 700 liraya patladığını hatırlatan Çömez, “Bugün, Barselona'dan Roma'ya uçak bileti 30 pound yani 1800 lira. Adam uçağa biniyor havaalanından, Barselona'dan Roma'ya gidiyor 1800 lira, bizim köprümüzden geçiyor 2700 lira. Bu zengini, yandaşı, rantiyeciyi beslemektir. Bu gidişle ülkenin ekonomisi ayakta kalamayacak” ifadelerini kullandı.

Vatandaş, İspanya’dan Roma’ya 1359 kilometre olan ve 1 saat 40 dakika süren yolu, uçak yolcuğu ile 1800 liraya gidebiliyor.

1359 kilometre için uçak şirketine 1800 lira ödenirken, 2.6 kilometrelik Osmangazi Köprüsü için işletmeciye 2 bin 700 lira ödeniyor.
Sözcü
Abdurrahman Dilipak: "AK Parti ve FETÖ ortaktı!"168 izlenme
Kadınlar bir kez daha haykırdı "Laiklik için direneceğiz!"114 izlenme
Eğitim ve otomotive vergi zammı!97 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı hedef almıştı: Hadise’den yanıt geldi25 izlenme
Eski Emniyet Müdürü’nden Avukat Mehmet Yıldırım hakkında suç duyurusu: “Beni yalan beyana ve iftira suçuna zorladı”45 izlenme
Erdoğan 'Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın !'888 izlenme
Bir başarı daha cezasız kalmadı!85 izlenme
Yetim kardeşlerden sayaç okuma işçisine not: "Su saatini de sökerseniz bu evde barınamayız"75 izlenme
Burası Afganistan: 9 yaşındaki kızı 55 yaşındaki adama sattılar!
Adana’dan, Silivri’ye yürüyen CHP'li gençler Ankara’ya ulaştı: "Ülkemize adalet ve özgürlük gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz"
Eyyy Amerika, Vi ar Törkey ayağını denk al !
Kayyum belediyenin taşınmazlarını Bilal Erdoğan’ın vakfına devretti!