RTÜK, Akit TV sunucusu Ahmet Keser’in canlı yayında yaptığı skandal açıklamaların ardından ilk cezayı kesti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın RTÜK TV'ye yaptığı başvuru sonuçlandı.
RTÜK, Akit TV sunucusu Ahmet Keser'in "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" sözlerini yayınlayan Akit TV'ye, ceza kesti.
RTÜK, Akit TV'nin bir aylık reklam gelirinin yüzde üçü oranında para cezası keserken, bu cezanın, ortalama 25 bin TL'ye denk geldiği ifade edildi.
Yarkadaş'ın şikayetini değerlendiren RTÜK, kanala program durdurma cezası da verdi. Kurul, Akit TV'deki programın üç gün boyunca yayınlanamayacağına hükmetti.
"TBMM BAŞKANI NEDEN SUSKUN?"
Kararı değerlendiren CHP'li Barış Yarkadaş, "RTÜK'ün başvuruyu değerlendirip yetersiz olsa da ceza vermesini önemsiyoruz. Bu tür nefret suçlarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğinin altını da bir kez daha çiziyoruz" dedi.
Açıklamasında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da eleştiren Yarkadaş, şunları kaydetti:
"Akit TV spikeri Ahmet Keser, Nişantaşı, Etiler, Cihangir ve daha birçok yerde yapacağını duyurduğu katliama TBMM'yi de ekliyor. Bu sözlerin ardından çağrı yaptığımız ve tepki göstermesini istediğimiz TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise kılını bile kıpırdatmıyor. Merak ediyorum; Kahraman bu sözler karşısında TBMM'nin şeref ve haysiyetini neden korumuyor? Neden suç duyurusunda bulunmuyor? Akit TV'den neden çekiniyor? Yoksa TBMM üyelerinin ölüm tehdidine maruz kalmasına ilişkin sözleri meşru mu görüyor?"
https://www.siyasetcafe.com/rtukakittvyedurdedisokceza32378h.htm
Bir işsizlik intiharı daha! 25 yaşındaki genç kendini yaktı143 izlenme
3742 sayfalık İBB iddianamesinde İmamoğlu'nun oğlu ve babası da yer aldı!12 izlenme
Erdoğan 'Hedef 2023' dedi, sıraladığı vaatlerin hiçbirini gerçekleştiremedi!52 izlenme
Atatürk için 'Zurnanın son deliğiydi' diyen Akit TV sunucusu hakkında suç duyurusu!220 izlenme
SKANDAL! Ekrem İmamoğlu'nun bir yetkisini daha elinden almak için taslak hazırlandı. İşte o kanun taslağı...83 izlenme
Bilal Erdoğan babasına övgüler dizip TÜSİAD'ı hedef aldı: "Tayyip Erdoğan'ın kıymetini... Ne oldu, biriktirdiğiniz paralar nereye gitti?"12 izlenme
AKP’de ‘İmamoğlu yorulacak’ umudu168 izlenme
Türkiye'nin dev şirketi zor günler geçiriyor15 izlenme