Halk TV, TELE 1, KRT TV, Fox TV ve Flash TV’ye 2022 yılında toplam 17 milyon 335 bin lira tutarında ceza veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu yıl internet yayınlarını izleyip denetlemek için 24 milyon lira harcayacak.
Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı’na göre, RTÜK için bu yıl 65 milyon 800 bin liralık yatırım maliyeti öngörüldü. 2023 yılı için sayısal kayıt, arşiv ve analiz sistemi internet yayınları için 24 milyon lira, medya okuryazarlığı kamu spotu için 1 milyon değerinde 2 adet elektronik yayın, yine medya okuryazarlığının internet sitesinin yenilenmesi için 800 bin lira harcanacak.
RTÜK’ün yayınların izlenip, yayın ilkelerine uygun olup olmadığını denetleyen SKAAS için, ayrıca internet yayınlarını takip etmek için bu yıl 24 milyon lira harcanacak. Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı’nda da yer alan SKAAS internet yayıncılığı için 20 milyon lira harcanmıştı. SKASS, geçtiğimiz yıl RTÜK tarafından Halk TV, TELE 1, KRT TV, Fox TV ve Flash TV’ye toplam 17 milyon 335 bin lira maliyetinde alınan ceza kararları öncesi üst kurul uzmanlarının hazırladığı izleme raporlarının tespit edildiği bölüm.
SKAAS, Ankara merkezde uydu, kablo ve karasal ortamdan yaklaşık 110 televizyon ve 80 radyo yayınını kaydedildiği, izlendiği ve analiz edildiği sistem. Sistemde, 7 gün 24 saat çalışılıp, teknik personel görevlendirilerek yayınların kesintisiz kaydedilmesi ve arşivlenmesi sağlanıyor. RTÜK izleme uzmanları, SKAAS ile radyo ve televizyon yayınlarını izleyip değerlendiriyor, yayın analizleri yaparak hazırladıkları raporları üst kurula sunuyorlar. Bu raporlar sonucunda üst kurul üyeleri herhangi bir kanalın ya da radyo hakkında yaptırım olup olmadığına karar veriyorlar.
KAYNAK: ANKA
Sedat Peker'in RT'sinin şifresi çözüldü! Peker Salim Şen’in ‘tweet’ini paylaşmıştı92 izlenme
25 yıllık imam isyan etti: "Biat etmeyene operasyon çekiyorlar"127 izlenme
TOKİ’nin 9 yıl önce yaptığı okul depremde hasar gördü!257 izlenme
Reza Zarrab'ı ziyaret eden ünlüler panikte: Görüntülerini kaydetmiş!52 izlenme
Belediye Yıldırım’ın ‘yeğenine’ çalışmış!298 izlenme
Konuşmaları yasaklanan AKP'nin meşhur trolleri Saray'a başkaldırdı36 izlenme
Diploma iptalinin arkasındaki isim koltuğu kaptı! Vekaleten gelmişti başkan oldu14 izlenme
Sedat Peker tek tek saydı: Gazetecilik ahlakına daha layık bir şekilde davranmış olursunuz59 izlenme
Uğur Mumcu'nun arşivini silen TRT'den bir skandal daha!
MB’den elektriğe yeni zam sinyali!
Vatandaşın paylaşımıyla harekete geçen ekipler, zincir markette paket paket küflenmiş kek buldu
CHP'nin miting tanıtımına TMSF'den engel: "Yüz binlerle buluşmamızı engelleyemeyeceksiniz!"