Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP’li üyesi İlhan Taşçı, kurulun aldığı kararları sosyal medya hesabından paylaştı.
RTÜK BAŞKANI’NI ELEŞTİRDİĞİ İÇİN
– RTÜK, Sedef Kabaş'ın sözleriyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1'e % 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar'ın RTÜK Başkanı Şahin'i eleştirmesi nedeniyle de %3 idari para cezasına oyçokluğuyla hükmedildi.
BAŞKA BİR KANALDA DA YAPAMAYACAK
– RTÜK kararı uyarınca Demokrasi Arenası programı 5 kez yayınlanamayacak. Program 1 aylığına kapatılmış oldu! Aynı dönemde Uğur Dündar da ne TELE 1'de ne de başkaca bir kanalda program yapamayacak. İşte düşünce özgürlüğü, işte ifade özgürlüğü. Siz misiniz RTÜK başkanını eleştiren.
LİSANSI İPTAL EDİLECEK
– TELE1 bu yıl içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak; RTÜK'ün belirlediği yayınları yapacak. Kanal 3. Kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. Yani fişi çekilecek ve kanalın ekranı tamamen karartılacak!
SELÇUK TEPELİ’YE DE CEZA
– Olağanüstü toplantıda, Selçuk Tepeli'nin ana haberde AKP Genel Başkanının icraatına yönelik eleştirileri nedeniyle Fox TV'ye “toplumda özgür kanaat oluşmasını” engellediği iddiasıyla % 3 idari para cezasına hükmedildi. Karar oyçokluğuyla alındı. Cezaların toplamı 6 milyon lira.
– RTÜK, hükümetin son günlerde sanatçı, aydın ve gazetecileri hedef alan politikasının cezalandırıcı aparatına dönüştü. Düşünce ve ifade özgürlüğü ile televizyonların özgürce yayıncılık yapması için ortam sağlaması gereken RTÜK, basın özgürlüğünün önündeki engele dönüştü.
Sözcü
İşte tartışma yaratan termik santraller…80 izlenme
Rektör Ahmet Akgündüz'den Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret!46 izlenme
Özgür Çelik'ten çok ciddi işkence iddiaları! Hasan Mutlu'ya yapılanları bir bir anlattı13 izlenme
‘Yenidoğan Çetesi’nden sonra şimdi de diyaliz çetesi! Yatağa bağımlı hastalar, usulsüz şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk ediliyor17 izlenme
Milli Eğitim zorluyor aileler direniyor! ‘Menzil’ tarikatının okuluna gidin baskısı!82 izlenme
CHP'li Kaplan 'Ucuz ekmek indirim kuponu hükümetin utanç vesikasıdır'39 izlenme
Mansur Yavaş'ın 'Vatandaşa Yardım' teklifi, AKP engeline takıldı: Yapılsın ama sınırlı olsun!82 izlenme
İmamoğlu vaatlerini açıkladı! Dar gelirliye 6.000 ile 13.000 lira arası yardım161 izlenme
‘Saray’ın danışmanları, Mehmet Şimşek’le güç savaşında’
Ruslar tarafından Ukrayna’nın Harkov kentine düzenlenen saldırıda yaralılara müdahale eden ilk yardım ekipleri çatışmanın ortasında kaldı!
Japon mühendisin depremden 2 ay önce 28 Aralık 2022'de 'Güneydoğu'da büyük bir deprem bekliyoruz' diyerek uyardığı ortaya çıktı!
Tarikat için devlet yurdunu yıktılar!