RTÜK, Nihat Sırdar'ın Kafa Radyo'daki programında bir dinleyicinin 'Biranın yanında patates kızartması iyi gider' mesajı okunduğu için Nihat'la Sivrisinek programına 3 program yayın durdurma cezası verdi.
RTÜK 'Komşuların listesini yaptım. Aile olarak 50 kişiyi götürürüz' diyen Sevda Noyan'ın Ülke TV'deki konuşması için de 3 program ceza vermişti.
RTÜK'ün Kafa Radyo'ya verdiği cezada, Nihat Sırdar'ın programının yerine yayınlanmak üzere gönderdiği 'Elazığ' belgesinde de içki övgüsü yapıldığı ortaya çıktı.
Nihat Sırdar, Gezete Pencere'deki köşesinde RTÜK skandalını anlattı.
Sırdar'ın "Gündem Oldum Ben…" yazısı şöyle:
Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri bendim. Gündem olmayı hiç istemediğim gibi sevdiğim de pek söylenemez. Ancak RTÜK tarafından verilen 3 günlük yayın durdurma cezasının uygulanması ve bunu duyurmamla birlikte gündeme şöyle sağlam bir dalış yaptım.
Bir dinleyicimizin yayın sırasında yolladığı “Karantina günlerinde evde bir çok şey yapmayı öğrendim. Mesela yufkaları üçgen şekilde kesip zeytinyağı ve baharatladıktan sonra fırına atıyorum. Çok güzel cips oluyor. Biranın yanında iyi gidiyor” mesajını okuduğum için toplumu bira içmeye özendirdiğim gerekçesiyle 3 gün yayın durdurma cezası aldım. Toplumu cipse özendirmek istemiş olabileceğim hiç kimsenin ve Rtük’ün aklına gelmemiş elbette.
Cezanın başlangıcını duyurduğum sosyal medya mesajı patlama yapınca bir anda kendimi haber sitelerinin “Son dakika, son gelişme, Bira dedi ve…” gibisinden başlıklarının altında haber öznesi olarak buluverdim.
Konunun bira gibi halkımızın kırmızı çizgilerinden birine karşı alınmış bir karar olması muhtemelen çok tepki gördü.
Aradan iki gün geçti. Tam cezanın son gününde gündemden epey bir düşmüşken bu kez Rtük bir televizyon programında “15 Temmuz’da istediğimizi yapamadık. Kursağımızda kaldı. 50 kişilik bir listemiz var. Bazı komşularımızı da biliyoruz” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı bu programa da 3 günlük yayın durdurma cezası verdi.
Sen misin birayla toplu katliam listesine aynı cezayı veren.
Hadi tekrar gündem oluverdim ben.
Üstelik bu kez adım, yan yana olmasından hiç hoşlanmayacağım biriyle anılıyor.
Öyle ya.
İsmime gıcık olup ya beni de listeye katarsa toplu linç sever abla?
Aynı hafta içinde iki kez gündem maddesi olmak bünyemi bozdu elbette.
Alışık olmayınca.
Neyse ki Rtük’ün cezalı olduğum ilk akşam benim programım yerine yolladığı programı dinledim de kendime geldim.
Elazığ şehrinin güzelliklerinin anlatıldığı belgeselin içinde geçen yine yörenin ünlü bir ozanının “Mey” i öven ve ne kadar da güzel tüm dertlere iyi geldiğini anlatan metin beni benden aldı.
Bira dediğim için ceza aldığım yayında mey muhabbeti hakikaten tam yerinde oldu yani.
https://www.gercekgundem.com/medya/184275/rtukunbiraicinverdigicezadaickiovgusuyapildi
İlber Ortaylı’dan AKP iktidarına çok ağır sözler! "20 yıl önce ile fark yok"173 izlenme
Muharrem İnce'den Süleyman Soylu'ya 'pejmürde' tepkisi87 izlenme
Restoranlar için müjdeli haber!54 izlenme
10 bin doktor ayrıldı, sağlık alarm veriyor!54 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a ‘Akraba ataması’ yanıtı: “Acaba devlet kademeleri çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar”31 izlenme
Aykut Erdoğdu: Enflasyon hedefi ilk aydan saptı149 izlenme
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK hedeflerini vurdu, 32 hedef imha edildi!38 izlenme
5 aileden 4’ünün derdi enflasyon, zam, fatura39 izlenme
Soylu'ya çarpıcı sorular! Sınavsız kadroya geçirilen bilişim uzmanları TBMM gündeminde
Medikal firmalar 10 aydır kamudan ödeme alamıyor!
Mahir Polat için kritik açıklama: "Kaybedecek zaman kalmadı"
Erdoğan Suriyeliler için "Başımızın üstünde yerleri var" dedi, sokak tepki gösterdi