Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı da görevden alındı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur’un yerine Mustafa Tuzcu getirildi.
10 Temmuz 2018’den 21 Nisan 2021 tarihine kadar Ticaret Bakanı görevini yürüten Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirilmişti.
Görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın adı, kendisi ve eşi Hasan Pekcan’a ait şirketin bakanlığa dezenfektan satmasıyla gündeme gelmişti. Pekcan daha sonra görevden alınmıştı.
GONCA YILMAZ BATUR KİMDİR?
1970 yılı Konya doğumlu olan Gonca Yılmaz Batur 1988 yılında Ankara Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği eğitimi aldı.
İş hayatına özel sektörde başlayarak uluslararası denetim ve danışmanlık firmalarında yöneticilik yaptıktan sonra telekomünikasyon, otomotiv, enerji ve diğer pek çok alanda faaliyet gösteren kurumsal şirketlerde üst görev alan Batur, 18 Ağustos 2018 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ticaretbakanligindakritikbirgorevdenalmadaha6419685/
Ali Yerlikaya ‘Ayhan Bora Kaplan’ sessizliğini bozdu: "Fetövari gizli tanık taktikleri"66 izlenme
Kayyum rektör Bulu’nun arkadaşından ‘pişkin’ davranış! Öğrenciler isyan etti!86 izlenme
Yolsuzluklar tek tek ortaya çıkıyor! AKP’li İBB’den çizgi film vurgunu!66 izlenme
Hizmetli kadrosundaki tarikatçı hastane müdürü oldu!59 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki çift maaşlılar!62 izlenme
Yeni ekonomi modeli vatandaşa kaybettirdi: Faizler belirgin biçimde yükseldi!42 izlenme
Neredeyse herkes yeni KHK'ya tepki gösterdi, Peki Devlet Bahçeli, ne dedi dersiniz?335 izlenme
İşçi ve memur emeklileri için en kötü yıl57 izlenme
Bakan Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'dan yine bir ilk! Böyle reklam olur mu?
İşçiler Melih Gökçek'in esaretinden kurtuldu!
Fatih Altaylı 'Tunç Soyer'e operasyon hazırlanıyor gibi'
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş açıkladı: Alkolden sonra sigaraya da zam geliyor!