TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile belediyelerin öğrenci yurdu açma ve ruhsatlandırma yetkisi kaldırıldı. Kabul edilen yeni düzenlemeye göre, bu yetkiler Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildi. Artık belediyeler, öğrenci yurtlarına ruhsat ve izin veremeyecek.
Ortaokul ve lise düzeyindeki yurtlar için izin ve ruhsat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilirken, yükseköğrenim düzeyindeki yurtlar için yetki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na geçti. Her iki bakanlık, bu yetkilerini valiliklere devredebilecek. Uygulama detayları yönetmelikle belirlenecek.
Düzenleme ile belediyelerin doğrudan yurt açma yetkisi de ortadan kalktı. Eğer ilgili bakanlıklar belediyelerin açmak istediği yurtlara onay vermezse, bu yurtlar açılamayacak. Bu durumun, yerel yönetimlerin sosyal hizmet alanındaki hareket alanını daraltabileceği yorumları yapılıyor.
Sözcü
Yurtdışı Oyları Ankara'ya Getirildi34 izlenme
AKP iktidarında bunu da gördük: BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği adıyla geçim tazminatı!30 izlenme
Erdoğan'dan Suriyeli açıklaması: "Göndermeyeceğiz"39 izlenme
Bakan Varank'ın fatura paylaşımı büyük tepki topladı!39 izlenme
Ekrem İmamoğlu o davada savunma yaptı: "Kelimenin muhatabı bizzat İçişleri Bakanı'dır"36 izlenme
İzmir'deki dev mitinge milyonların izlediği 'Erdoğan videosu' damga vurdu: "Erdoğan'a inanılacak bir taraf var mıymış, yok muymuş"25 izlenme
Müfredata laiklik tırpanı: "Meşruiyeti yok"18 izlenme
Büyük vurgunda kim kazandı, kim kaybetti?30 izlenme