TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile belediyelerin öğrenci yurdu açma ve ruhsatlandırma yetkisi kaldırıldı. Kabul edilen yeni düzenlemeye göre, bu yetkiler Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildi. Artık belediyeler, öğrenci yurtlarına ruhsat ve izin veremeyecek.
Ortaokul ve lise düzeyindeki yurtlar için izin ve ruhsat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilirken, yükseköğrenim düzeyindeki yurtlar için yetki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na geçti. Her iki bakanlık, bu yetkilerini valiliklere devredebilecek. Uygulama detayları yönetmelikle belirlenecek.
Düzenleme ile belediyelerin doğrudan yurt açma yetkisi de ortadan kalktı. Eğer ilgili bakanlıklar belediyelerin açmak istediği yurtlara onay vermezse, bu yurtlar açılamayacak. Bu durumun, yerel yönetimlerin sosyal hizmet alanındaki hareket alanını daraltabileceği yorumları yapılıyor.
Sözcü
Zehra Kınık’ın isteği acılı anneyi çileden çıkardı! “Oğlum gitti, canı gitti, sen eğitimini dert ediyorsun. Bu kadar vicdansız olamazsın”40 izlenme
Müteaahit battı, taşeronlar talan etti, okullar bağımlı merkezi oldu20 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Ben kolay kolay silkelenmem. 16 milyonu silkelemeden bana gücün yetmez!"51 izlenme
Yargıtay’dan İBB’ye iyi haber52 izlenme
Milyonlarca insan Cumhuriyeti kutlamak için sokaklarda39 izlenme
AKP'nin teklifi kabul edildi: SGK, AFAD, TÜİK Başkanı'na 30 bin TL ilave zam!25 izlenme
Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından RTÜK'ten, TELE 1'in 7 gün ekranını karartma kararı46 izlenme
Zehir soluyan termik santrallerin altından medya patronu çıktı!248 izlenme