Enerji ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Şengün Şirketler Grubu Ynetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Şengün, tüm yasal izinleri alarak Giresun’da hidroelektrik santral kurma kararı aldığını ancak yatırım sürecinin çeşitli gerekçelerle sürekli engellendiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarda konuşan Şengün, yatırım sürecinde ciddi idari ve bürokratik engellerle karşılaştığını, santralinin ise yaklaşık bir yıldır faaliyette olmadığını söyledi.
15 MİLYON $’LIK ZARAR
Şengün, santralin kapatılması sürecinde kendisinden rüşvet istendiğini iddia etti. Bu talebi kabul etmemesi üzerine tesisin devre dışı bırakıldığını savunan Şengün, yaşananlar nedeniyle yaklaşık 15 milyon dolarlık zarar oluştuğunu dile getirdi. Santralin kapalı kalması nedeniyle hem kendisinin hem de bölgenin ekonomik olarak zarar gördüğünü ifade etti.
Şengün, “Rüşvet ve haraç vermedik diye 20172018 yıllarında tüm resmi kabulleri yapılmış 4 yıldır üretimde olan santralimiz tek bir eksiği olmadığı halde rüşvet ve haraç istendi kovduk diye kasıtlı olarak kapatılıyor. 43 aydır hukuk mücadelesi veriyorum Adalet ve Hukuk yerlerde sürünüyor” dedi.

AKP çizgisinde siyaset yaptığını söyleyerek, paylaşımlarında siyasi göndermelerde de bulunan iş insanı Halil İbrahim Şengün, “AKP bu ülkeye ihanet etsin diye ben hizmet etmedim” ifadelerini kullandı. Şengün santralin kapatılmasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünü ve eski bir Giresun valisini sorumlu tutarak şirketi iflas ettirmek için bu ülkeye ihanet edildiğini iddia etti.
Sözcü
Üç kişi gözaltında; ifadeleri çileden çıkarttı! Yangınların çıkış nedenlerine çıldırmamak elde değil29 izlenme
Erdoğan'ın kullandığı "zillet, sürtük" sözleriyle ilgili soruya MHP'li vekil yanıt veremedi44 izlenme
Rojin'in babası sert konuştu: "Yurt müdürü, baştan beri ilk hatayı o yaptı"25 izlenme
Twitter’dan Devlet Bahçeli’ye kısıtlama!98 izlenme
Emeklinin bir günü yokluk ve mücadele ile geçiyor27 izlenme
Mimarlar Odası Ankara Şubesi duyurdu: İmrahor Millet Bahçesi planları mahkeme tarafından iptal edildi!33 izlenme
Gerici İhsan Şenocak bu kez de laik eğitimi hedef aldı! 'Tesettürle verdiği kızını mini etekle geri alıyor'36 izlenme
Dolar uçtu, patronlardan iktidara acil önlem çağrısı geldi!42 izlenme
Mahfi Eğilmez iktidarın canını sıkacak bilgileri açıkladı
Erdoğan’ın sözleri sonrası Hindistan’dan flaş hamle! Büyükelçiyi çağırdılar!
AKP'li Belediye Başkanı 'Benim tek gücüm arkamdaki siyasi iktidar, fırıldaklığım, üçkâğıtçılığım !'
Köpeği araçların önüne atan kişiye meydan dayağı!