ABD buğday vadeli kontratları, ABD'nin ekim alanlarında görülen kuraklık nedeniyle üretimde düşüş görüleceği yönünde endişelerle ve dünyanın en büyük hububat ihracatçısı Rusya'nın eski Sovyet ülkelerine yapılan sevkiyatlara geçici kısıtlama getirmesinin ardından yükseldi.
Mısır ve soya fasulyesi fiyatları, dünyanın en büyük tüketicisi olan Çin'in bazı kentlerinde koronavirüs vakalarında artış görülmesi nedeniyle talepte azalma yaşanacağı kaygılarıyla geriledi.
Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları son dört seans boyunca yüzde 15 geriledikten sonra bugün yüzde 1.4 artarak 10.85 dolar/bushel, yani 398.7 dolar/ton seviyesine yükseldi.
Rusya dün eski Sovyet ülkelerine yapılan hububat ve şeker sevkiyatlarına geçici kısıtlama getirdi, ancak üst düzey bir bakan mevcut kota içerisinde bulunan işlemcilere özel ihracat lisansı verilmeye devam edeceklerini açıkladı.
ABD'nin orta batısı ve güneyindeki ekim alanlarında görülen kuraklık bölgenin kış mahsulü için risk oluştururken, Ukrayna'daki kriz de küresel arz üzerinde etkisini gösteriyor.
Mısır yüzde 1.77 gerileyerek 7.42 dolar/bushel yani 292.1 dolar/ton seviyesine düştü.
Soya fasulyesi yüzde 0.87 değer kaybederek 16.56 dolar/bushel yani 608.5 dolar/ton seviyesine geriledi.
halktv.com.tr
Erdoğan diğer damadını unutmadı!1307 izlenme
AKP'li Samsun Belediyesi Mahkeme kararını dinlemedi, 100.Yıl anıtının beton bloklarını yıktı!31 izlenme
Türkiye'de hayat yabancıya güzel: Dişçiye giden ABD'linin fiyat şaşkınlığı25 izlenme
Mühürlenen binada 3 yıldır korku dolu yaşam34 izlenme
AKP'ye yakın servis şirketi skandal yarattı! Maaş alamayan işçiler iş bıraktı: Veliler haklarını arıyor9 izlenme
CHP'li Özgür Özel'den Bakan Dönmez'e zehir zemberek sözler! 'Sizde şu kadar onur varsa istifa edin'40 izlenme
İsrail’de Türk bayrağı baskılı tişört giyen iki Türk gözaltına alındı!135 izlenme
İspanyol gazete duyurdu: '5'li çete'den Barcelona teklifi41 izlenme
‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesinin vücut bulmuş hali
Hukuk guguk oldu: Kupon arazinin planları 3 kez iptal edildi, 4’üncü plan geldi
Değerli konut vergisi patladı! Planlananın yaklaşık 16'da 1'i toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün huzuruna çıktı