Türk hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörü UkraynaRusya savaşından dolayı hem ihracat hem de ithalat da alternatif pazarlara yönelmeye başladı.
Sözcü'de yer alan habere göre, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkan Adayı ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, “UkraynaRusya savaşı bizleri ihracat ve ithalat noktasında olumsuz etkiliyor. Ancak sektör olarak bütün kriz anlarına hazırız. Alternatif pazarlarımızla işlerimize devam edeceğiz” dedi.
Sektörün son durumunu değerlendirmeye devam eden Taycı, “Ukrayna'dan yoğun miktarda buğday ve ayçiçeği ithal ediyoruz. Özellikle yağ üretiminde ayçiçeğini kullanıyoruz. Buğday ithalatına alternatif pazarlarımız Kanada, Meksika ve Avustralya. Ayçiçeğinde ise alternatif pazarlarımız Doğu Avrupa Ülkeleri, Bulgaristan ve Romanya. İhracat noktasında Rusya pazarı ile herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Ukrayna'da ise yükleme sorunları yaşanıyor” dedi.
“Sevkiyat şu anda durmuş pozisyonda” diyen Taycı, “Umarım bu durum bir an önce geçer, her şeyden önce insan sağlığı birinci önceliğimiz” diye konuştu.
BOTAŞ'tan çalışanlarına skandal mesaj! Erdoğan'ın kampanyasına bağışı zorunlu tuttular!233 izlenme
Son seçim anketi açıklandı: AKP'nin kalesinde büyük oy kaybı!69 izlenme
AKP'li Kabaktepe ava giderken avlandı: İmamoğlu'na İSKİ'nin borcunu sordu, CHP'li isim rakamlarla tek tek açıkladı33 izlenme
Düzce’de ateş hattında 6. saat! 100 dönüm kül oldu, 200 dönüm risk altında26 izlenme
AKP Genel Merkezi'nde alarm zilleri çaldıran anket: İktidara yakın şirket hazırladı44 izlenme
Volkan Konak’ın yıllar önceki sözleri gündem oldu: Söylediği yaşta hayatını kaybetti47 izlenme
MHP'nin oy oranı Erdoğan'ı kara kara düşündürüyor18 izlenme
CHP lideri Özgür Özel: "Gelince gişelere balyoz operasyonu yapacağım"21 izlenme