Salur Mahallesi’nde 10 Aralık günü akşam saatlerinde tarladan gelen sinyal sesini duyan mahalle sakinleri, paraşütü açık bir insansız hava aracıyla karşılaştı ve yetkililere bildirdi. Üzerinde herhangi bir yazı, bayrak ve amblem bulunmayan İHA, olay yerindeki ilk incelemenin ardından askeri araca yüklenerek detaylı inceleme için Ankara’ya götürüldü. 15 Aralık’ta Karadeniz üzerinden hava sahasına giren bir İHA, Ankara yakınlarında F16’lar tarafından düşürülmüştü. Füzeyle vurulan İHA parçalara ayrıldığı için enkazına henüz ulaşılamadı. Önceki gün de Kocaeli İzmit’te kırsal alana düşen İHA ekipleri alarma geçirmiş, İçişleri Bakanlığı, İHA’nın ilk belirlemelere göre; Rus menşeli Orlan10 olduğunu açıklamıştı.
İzmit'teki Rus İHA’sını gören ve baltayla indiren İsmail Bayhan, ilk gördüğünde korkudan yanına yaklaşamadığını ifade etti. İsmail Amca, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sonra baltayla ağaçtan indirip tarlaya çalışmaya gittim. Vız vız ses geliyordu. Belki gelir alırlar diye kimseye söylemedim. Kimse gelip almayınca muhtara söyledim. Muhtar da gelip baktı, o da ekiplere haber verdi.”
Sözcü
Yılmaz Özdil AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi’yi topa tuttu! "Utanır insan"65 izlenme
TFF'den Ali İsmail Korkmaz Ayıbı!108 izlenme
İsrail'den Gazze’de Kızılay binasına saldırı: 1 ölü, 3 yaralı20 izlenme
Marketlerde en çok soğan ve patates pahalandı!148 izlenme
AKP'de seçim paniği! "Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı yapmamız lazım, çünkü mesele çok büyük"15 izlenme
Emekli vatandaş "Hocam bugünkü ekonomiyi nasıl görüyorsunuz?" diye sordu, Okan Bayülgen sahnede donakaldı15 izlenme
Hariri, Türk Telekom’un parasını bikini mankeniyle yemiş!71 izlenme
Bir askeri alan daha imara açılıyor!39 izlenme
Batman'da 1 günde 300'den fazla yurttaş CHP'ye katıldı: "AKP'nin yönetemediğinin göstergesidir"
Erdoğan yine fark etmeden itiraf etti 'Terör örgütleri zihniyetinin destek verdiği Cumhur İttifakı !'
Ehliyetsiz kullandığı araçla ölüme sebep olan Timur Cihantimur’u yüzde 25 hatalı gösteren rapora Aci ailesinin avukatından tepki!
Sarıyer’i ziyaret eden İmamoğlu’nun başına gül yaprakları döküldü