Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’inci yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.
Anıtkabir’deki tören, saat 08.45’te devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Celal Adan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Fotoğraf: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Atatürk’ün 81 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misakı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı: “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk
Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ahirete irtihalinin 81’inci yıldönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun.”
Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

81 yıl sonra Dolmabahçe Sarayı’nda saat 09.05… Ulu Önder Atatürk’ün son nefesini verdiği odada polis memurunun gözlerinden Ata’sı için gözyaşları süzüldü.

İstanbul’da da aynı anda Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün son nefesini verdiği odada saygı duruşu ve anma töreni düzenlendi. Buradaki törende saygı duruşu sırasında Ata’nın son nefesini verdiği yatağı başında nöbet tutan polis saat 09.05’te gözyaşlarını tutamadı. Polisin gözyaşlarını bir arkadaşı sildi.

Atatürk’ün gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek isteyenler izdihama yol açtı.


Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümünde TBMM’de tören düzenlendi. TBMM Başkanvekili Levent Gök başkanlığında gerçekleştirilen törene TBMM İdare Amirleri AKP’li Orhan Yeğin, MHP’li Erkan Haberal, AKP Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Cahit Özkan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, milletvekilleri ve Meclis bürokratları ile çalışanları katıldı. TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ardından saat 09.05’i gösterdiğinde siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
'Montrö bildirisi'ni yazan amiral İYİ Parti kurucusu çıktı!115 izlenme
Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması57 izlenme
Binlerce Thodex mağduru devletten adım bekliyor "Artık ölecek durumdayız"91 izlenme
Erdoğan'ın 'kadın üniversitelerine' karşı imza kampanyası başlatıldı67 izlenme
Yıldırım "Ben de anlamadım" demişti, bilirkişi raporları yolsuzlukta İSPARK'ı işaret etti81 izlenme
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Sandıkların yüzde 72’si sayıldı305 izlenme
‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’108 izlenme
İşte Erdoğan'ın Okluk Koyu'na yaptırdığı yazlık sarayın son hali!1191 izlenme
Kapatılan Afşin termik santralinin zararını kamu mu karşılayacak?
Nureddin Nebati bombaları! İş dünyası ve piyasalar bu açıklamaları konuşuyor
6 Yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan Yusuf Ziya Gümüşel’e Cübbeli Ahmet sahip çıktı!
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu önce inkâr etti, sonra 'mahkeme kararı' okununca sessizliğe büründü!