Kamu şirketi Türkiye Petrolleri’nin güvenlik ihalesi SADAT’ın kurucusunun şirketine gitti. İhalenin bedeli ise 11 milyon TL oldu.
Gazete Pencere’den Ersan Kınık’ın haberine göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 3 Kasım 2023 tarihinde özel güvenlik hizmeti alımı ihalesi düzenledi.
“İstenmeyeni ihaleden eleme aracı” olarak da yorumlanan Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı maddesi 21B pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye, 3 firma davet edilirken, firmalardan birinin teklifi geçersiz sayıldı. Ekol Grup Koruma Güvenlik isimli şirket ile kamu şirketi TPAO arasında 10 milyon 995 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı.
Şirket, 5 Şubat 2024 – 4 Kasım 2024 tarihleri arasında 9 ay boyunca Türkiye Petrolleri’ne ait Şırnak’ta bulunan tesislerin güvenliğini alacak.
Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre ihaleyi alan Ekol Grup Koruma isimli şirket, Mehmet Naci Efe tarafından kuruldu. Şirketin kuruluşunda şirket hisselerinin yüzde 60’ına sahip olan Mehmet Naci Efe, aynı zamanda muhalefet tarafından sıklıkla paramiliter bir yapılanma olduğu iddiasıyla gündeme gelen SADAT’ın da kurucu ortakları arasında.
Mehmet Naci Efe 2019 yılında hisselerini Mehmet Cihan Efe’ye devrederken, şirketin bir diğer ortağı Mehmet Tek ise hisselerini Dilek Tek’e devretti. Menmet Naci Efe ve Mehmet Tek’in ayrıca Ekol Grup Güvenlik Koruma ve Eğitim A.Ş. isimli bir başka şirketi daha bulunuyor.
Ekol Grup Güvenlik ile Ekol Grup Koruma isimli şirketler, kamu kurumlarından toplam bedeli 736 milyon TL’yi bulan 113 ayrı ihale aldı.
Geçen yıl Makine Kimya Endüstrisi’nin ürettiği silahları SADAT’ın yurtdışına sattığını söyleyen Mehmet Naci Efe, MKE ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmış ve devamında Efe, SADAT’ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişti.
Gerçek Gündem
Barış Boyun'un Sağ Kolu Yakalandı48 izlenme
Yurt dışı oyları kime gitti?215 izlenme
Trabzon'dan İstanbul'a gelen bir vatandaş, yoldaki radarlar yüzünden sinir krizi geçirdi: "110 yazıyor, 20 metre sonra 50 tabelası çıkıyor. El freni mi çekeceğim ben nasıl yavaşlayayım?"23 izlenme
Taksim işçilere yasak, taraftara serbest!42 izlenme
AKP döneminin intihar karnesi: Çocuktan, öğretmene...175 izlenme
İmamoğlu Anadolu turuna Safranbolu’da devam etti: "Mayıs ayında söz milletin, haydi güle güle diyeceğiz"29 izlenme
CHP Milletvekili Orhan Sarıbal açıkladı: AKP'nin kalesinde tarım arazileri kamulaştırıldı20 izlenme
Yasa tasarısı hazırlandı: Almanya’da ‘ülkücülük’ yasaklanıyor!136 izlenme
Sinan Ateş'in arkadaşı ifadesini paylaştı: "Ülkücü katili FETÖ'cüleri ayağına getiremiyor"
Nisan ayının son anketi açıklandı: AKP bu sefer dibi gördü!
Dilan-Engin Polat soruşturmasında 2 şüpheli daha tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
İş insanının 50 milyon dolarlık mal varlığına çöküldü iddiası: Süleyman Soylu'nun akrabası da işin içinde