Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayımladığı genelgeyle kendi hastanesini “İleri Düzey Hastane” yaptığı ortaya çıktı. Gerekçe olarak ise yayımlanan genelgede yer alan tanıma sadece Medipol Hastanesi’nin uyması gösterildi.
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün özel hastanelere ilişkin Sağlık Hizmeti Sunucularının Basamaklandırılması Hakkındaki Genelgesi, 31 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, ‘İleri Düzey Hastaneler'in en az 60 bin metrekare kapalı alana sahip olması, en az 240 doktor ve bu sayının iki katı hemşire çalışması gerektiği belirtildi. Yönetmelikte en az 600 yataklı hastanelerin de İleri Düzey Hastane olabileceği belirtildi.
ŞARTLARA SADECE MEDİPOL UYUYOR
Özel hastanelerde İleri Düzey Hastane tanımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi için yapılan 25 katlı binanın uyduğu bildirildi. İleri Düzey Hastane şartı olan 600 yatak sayısına Medipol’ün ek binası tamamlandığında ulaşılacağı belirtilirken Bağcılar Medipol Hastanesi'nin inşaat öncesindeki yatak kapasitesinin ise 514 olduğu ifade edildi.
YÖNETİCİ OLDUĞU DERNEK RAHATSIZ
Bakan Koca’nın Genel Başkan Yardımcısı olduğu Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği de genelgeye itiraz etti. Dernek, 17 Haziran’da yaptığı toplantıda bu genelgeye karşı eylem planı hazırlamaya başladığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Koca'nın kendisine özel genelge çıkarmasını, "Son derece kusurlu bir işlem" olarak değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, "Bu kategoriye Medipol’ün sokulması rekabeti önleyecek ve sağlıkta tekelleşmeye neden olacak. Hastane anlaşmalar yapacak, SGK’den en fazla payı Bakan alacak. Bakan İleri Düzey Hastane tanımını bunu bilerek getirdi. Hırsızlığı en iyi hırsızlar bilir " dedi.
ayrıcalık
AHLAKİ DEĞİL
TTB Başkanı Sinan Adıyaman ise genelgenin etik olmadığını savundu. Medipol Üniversitesi'ne tarihi TCDD Gar binası içindeki misafirhanenin verildiğini hatırlatan Adıyaman, "Son dönemde Medipol’e kamu mallarının verilmesi, kiralanması kabul edilemez. Demokratik ülkelerde bakanların sahibi olduğu üniversite ve hastaneye kıyak çekilmesi kabul edilemez. Bu evrensel bir kuraldır. Kendi kurumlarına ayrıcalık tanınması ahlaki değildir” diye konuştu.
KAMU MALLARI MEDİPOL’E VERİLMİŞTİ
Bir süre önce tarihi Ankara Tren Garı kampüsü içerinde yer alan TCDD Misafirhanesi’nin ve TCDD Müzesi'nin de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait olan Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Ankara Medipol Üniversitesi’ne yeni kampüs alanı olarak Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisindeki büyük bir alan da tahsis edilmişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/saglikbakanindankendihastanesineozelgenelgeh10480.html
Nurettin Yıldız: "İslam'da bluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir"29 izlenme
Charlie Chaplin 'Beni duyanlara sesleniyorum, umutsuzluğa kapılmayın. Nefret geçer, diktatörler ölür !'415 izlenme
Berna Laçin dün akşam elektriğe gelen zamma isyan etti!104 izlenme
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında bir tutuklama daha26 izlenme
Susuz kalan depremzedeler bidonlarla AKP'li belediye binasını bastı!9 izlenme
İmamoğlu pankartı soruşturmasına bir yanıt da Bursa'dan!21 izlenme
Zamlar durmuyor endişe büyüyor: "Bu gidişle faturaları ödeyemez hale geliriz"62 izlenme
Ağbaba'dan dikkat çeken 'adrese teslim üniversite kadrosu' iddiası52 izlenme
Başka yer mi bulamadınız? Bu ne saygısızlık!
Artvin Şavşat’ta işçiler haftalardır direniyor! Mahkeme “işe dönün” dedi, AKP'li belediye dinlemedi
Boykot kapsamındaki Espressolab ile ilgili çarpıcı 'kan kaybını' şirketin sahibi açıkladı!
Esenyurt'ta eylem yaptılar: '250 milyon dolar ortada yok'