AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği ve mitinglerde uzun uzun izlettiği şehir hastaneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından reklama dönüştürüldü. Bakanlığın “kamu spotu” adı altında şehir hastanelerini anlattığı videonun alelacele kanuna aykırı biçimde, RTÜK kararı olmadan “zorunlu yayın“ statüsünde kanallara yayınlatıldığı ortaya çıktı.Ozan Çepni’nin Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Erdoğan’ın açtığı Bilkent Şehir Hastanesi’nin ardından Sağlık Bakanlığı “yepyeni bir dönem” adı altında kamu spotu hazırlattı. Kamuoyunda şehir hastanelerinde verilen hizmetler hakkında farkındalık oluşturmak için hazırlanan 45 saniyelik videonun, seçim öncesine denk getirilerek RTÜK kanununa aykırı olarak onaysız ve “bedelsiz” olarak televizyonlarda oynatılmaya başlandığı tespit edildi.Sağlık Bakanlığı, radyo ve televizyonların ayda en az doksan dakika uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapmak zorunluluğu maddesini hatırlatarak RTÜK’e başvurdu.
Üst Kurul’un onaysız, “zorunlu” reklamını değerlendiren RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, “Bu bir skandaldır. Bir seçim uğruna bütün değerlerin tasfiyesidir. Kabul edilmemiş bir spotun RTÜK bürokrasisinin, üyelerin iradesini yok sayarak, kurumu siyasetin aktif aracı haline getirmek büyük ayıp ve ahlaki yozlaşmadır” dedi.
https://www.abcgazetesi.com/saglikbakanligindanskandalsecimhamlesi5723
İBB davasında 63'üncü gün: İmamoğlu salona getirilmedi23 izlenme
Akit ve tarikatların hedefindeki Atatürkçü ilahiyatçı, öğretmen Cemil Kılıç ihraç ediliyor!131 izlenme
'Teksir kâğıdı nedir bilir misiniz?' diyen Erdoğan'a Yayıncılar Birliği'nden yanıt: "Türkiye'nin kâğıt fabrikaları hurda fiyatına satıldı"56 izlenme
Dolmuş şoförüydü, Melih Gökçek sayesinde ihale zengini oldu!68 izlenme
Çakıcı tehditlerine devam ediyor!124 izlenme
İmamoğlu İstanbul barajlarındaki son durumu açıkladı61 izlenme
Önce şoför olarak almıştı: AKP'li Belediye Başkanı, yeğenini belediye başkan yardımcısı yaptı31 izlenme
Kasım'ın son anketi açıklandı: Erdoğan'ı üzecek sonuçlar ortaya çıktı23 izlenme
Cinsel saldırıyla suçlanan şeyhi AKP'li avukat kurtardı!
Erdoğan 'Akaryakıtta Avrupa'dan daha ucuzuz' diyen Şimşek'e eski Türkiye'den böyle seslendi: “Kardeşim saf olma kendine gel! Ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür”
Veri sızıntısı ile suçlanan şirket 34 gün önce Teknofest'te ödül almış! Hem de veri güvenliği başarısından
Akaryakıt fiyatlarında dalgalanma: Motorine büyük zam!