Yarkadaş "Hastalarımız, AKP'nin çöken sağlık politikası yüzünden çifte eziyet yaşıyor." dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Sağlıkta devrim yaptığını
söyleyenler boş konuşuyor. Hastalara tedavi için yedi ay sonrasına
randevu veriliyor" dedi.
Kanser tedavisi gören ya da kanser olduğundan şüphelenilen hastaların tedavi olma ve ilaçlarına erişim sürecindeki sıkıntılar artıyor. Konuyu gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP sağlıkta devrim yapmakla övünürdü. Yaptıklarının devrim değil, karşı devrim olduğu gün yüzüne çıktı. Hastanelerde tedavi olabilmek imkansız hale geldi" diye konuştu.
"HASTAYLA ALAY EDİLİYOR"
Kastamonu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören S.A adlı bir kişinin muayene belgesini basına gösteren Yarkadaş, "Elimdeki randevu kartı, sağlık sisteminin çöktüğünün kanıtıdır. Doktorlarının kanserden şüphelendiği hastamıza tam yedi ay sonrasına randevu vermişler. Bunun adı hastayla alay etmektir" tepkisini gösterdi. CHP'li vekil, "Yedi ay içinde hastamızın başına bir şey gelirse, sorumluluğu kim üstlenecek, insan hayatı bu kadar ucuz mu?" ifadesini kullandı.
İLK RANDEVU KASIM AYINA VERİLDİ
S.A adlı hastanın mamografi çektirmek için sıra sayısı aldığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: "Vatandaşımıza Kasım ayının ilk günü için randevu veriliyor. Hastamız önce yanlış gördüğünü sanıyor. Daha sonra kağıdı bir daha okuyor ve yanlışlık olmadığını anlıyor. Sadece bu kişiye değil, diğer hastalara da yedi sekiz ay sonrasına gün veriliyor. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, daha dün TBMM'de sağlık politikalarını övüyordu. Anlatılanlar ile yaşananlar birbirini tutmuyor. Hastaneler vatandaşa hizmet edemiyor. AKP, sağlık sistemini çökertti. Kimse tedavi olamıyor. Hastaların günleri, evde randevu için beklemekle geçiyor. Sağlık sistemi AKP yüzünden tam bir rezalete dönüştü."
"SAĞLIK DEĞİL, EZİYET POLİTİKASI"
Tedavisi bir süredir devam eden S.A'ya yedi ay sonrasına randevu verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Yarkadaş, "AKP'nin sağlık politikası, vatandaşa eziyete dönüştü. Yedi ay sonrasına randevu mu verilir? Milletle dalga mı geçiyorsunuz?" diye konuştu.
S.A'nın doktorlarının tedavi sürecinde kanserden de şüphelendiğini ve bunun için mamografi çektirmesini istediklerini belirten Yarkadaş, "Yedi ay içinde hastalıkta ilerleme yaşanırsa ne olacak? Süreç telafisi olmayan bir yöne doğru evrilirse, bunun hesabını kim verecek?" diye sordu.
SAĞLIK BAKANINA ÇAĞRI
Hastanelerin, AKP'nin sağlık politikası yüzünden artık hizmet veremediğini belirten Yarkadaş, "Sağlık Bakanı Demircan, masal anlatmayı bıraksın ve vatandaşa hizmet götürsün" çağrısı yaptı. CHP'li vekil, "Devlet dairelerinde eskiden 'Bugün git yarın gel', denirdi. Bu anlayış AKP'yle birlikte 'Bugün git, yedi ay sonra gel. Yedi ay sonra bir daha gel'e dönüştü" diye konuştu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saglik/950505/_Saglikta_devrim_in_geldigi_son_nokta..._Hastaya__Bugun_git__7_ay_sonra_gel__dediler.html
5 milyon kişi ümitsiz işsiz18 izlenme
Sinan Ateş cinayeti sonrası bazı Ülkücüler bıyıklarını kesmeye başladı! 'Dava Sinan Ateş ile toprağa düşmüştür, Sinan Ateş kırmızı çizgimizdir, Davanız sizin olsun'89 izlenme
Katliamın üstünden 1 yıl geçti! Kadınlar, İkbal ve Ayşenur'u unutmadı28 izlenme
‘Doktor dövüyoruz’ diyen AKP’liye takipsizlik! Suç değil ‘talihsiz açıklama’ymış78 izlenme
SGK'dan 'sahte sigortalılık' denetimi! Kimlerin emekli maaşı risk altında?38 izlenme
AKP'ye yakın anket şirketinin sahibi yanlışlıkla Erdoğan'ı eleştirdi 'Esnaf olsa 1 haftada anlar !'1140 izlenme
Kur garantisi iki Çanakkale Köprüsü yutacak!56 izlenme
AKP'liler seçim elektriğini bakın nereden aldı!185 izlenme
İsrail İran'a 9. dalga saldırıyı başlattı: Tahran ve Beyrut'tan dumanlar yükseliyor
En düşük emekli aylığı 3500 TL’ye yükseliyor
İstanbul Üniversitesi'nden 50 akademisyen açığa alındığı iddialarına açıklama
OGM, 4,2 milyar liralık bütçeden 26 helikopter için bin lira ayırmış! Geriye kalan para nerede bilinmiyor!