Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da sadece İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerini iptal etti. Tek zarfa konan 4 pusuladan sadece birinin iptal edilmesi tepkilere neden oldu. 31 Mart'tan sonra AKP'nin şiddetli itirazlarına, polisle seçmen avına çıkılan Büyükçekmece ve Maltepe'de YSK seçimleri iptal etmedi.
Büyükçekmece'de seçimden hemen sonra polis tek tek evlere giderek hukuksuz şekilde seçmen kontrolü yapmış, küçük çocukların okullarına giderek ifadelerine başvurmuştu. Büyükçekmece günlerce ülke gündeminden düşmemiş, seçmen kaydırmaları, kesin birşeyler olmuştur tartışmaları medyada geniş yer bulmuştu.
ERDOĞAN'IN AKRABASI
Büyük tartışmalar yaşanan Büyükçekmece'de Nüfus Müdürü Mehmet Mutlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabası ortaya çıkmıştı.
TUTUKLU NÜFUS MEMURUNUN EŞİ İŞE BAŞLADI
Büyükçekmece nüfus memusu Mehmet Özgür Samanlı usulsüz veri girişi yaparak sahte seçmen yazmakla suçlanarak tutuklandı. Boş arsalara, tarlalara seçmen yazılması iddiaları günlerce konuşuldu. Gazete Damga'dan Mehmet Mert'in köşe yazısına göre; tutuklu bulunan Özgür Samanlı'nın eşi T.S'de veri giriş elemanı olarak yaklaşık altı aydır Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı'nda işe başladı.
'TORPİL OLMADAN BİRAZ ZOR'
Mert, "Kimin kanalıyla başlamış? İŞKUR'dan alınmıştır diyenler olabilir, İŞKUR'a binlerce başvuru var ve ne yazık ki torpil olmadan biraz zor işe girişler oluyor" dedi.
TELEFON GÖRÜŞMELERİ
Mert yazısından şu ifadelere yer verdi:
Büyükçekmece Belediyesi'nde zabıta iken Nüfus Müdürlüğü'nde işe başlayan Mehmet Özgür Samanlı nüfus müdürlüğüne geçtikten sonra Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile 2 defa, belediye başkan yardımcıları ile defalarca ve aynı zamanda birçok AK Parti'li yöneticiler ile de defalarca telefon görüşmeleri yapmış. Mehmet Özgür Samanlı'nın bir taraftan eski patronları belediye başkanı ve yardımcıları ile irtibatı kesmez iken AK Parti'den de kankam dediği çok yönetici ile iyi diyaloglar içerisindeymiş.
http://www.krttv.com.tr/gundem/sahtesecmeniddiasiiletutuklananufusmemurununesinikimiseh3420.html
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Kiev kontrolümüzde"48 izlenme
15 Temmuz raporu 8 yıldır ortada yok9 izlenme
Mahsun Kırmızıgül'den liste yapan yandaş yazarlara zehir zemberek sözler: "Bu ülkenin terörden daha büyük bir sorunu var o da yolsuzluk"23 izlenme
İki kilogram uyuşturucuyla yakalanan emniyet müdürü 'içiciyim' diyerek beraat etti!258 izlenme
Saray iktidarı yurttaşı açlığa mahkum etti! Açlık sınırı artık 2.584 TL!35 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 64.275 yeni vaka tespit edildi, 76.832 kişi sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 213 kişi hayatını kaybetti!48 izlenme
Fransız Engie Türkiye’deki 4 şirketini sattı!112 izlenme
Erdoğan düşüşü durduramadı, fark yüzde 6'yı aştı!8 izlenme
44 barodan 'şer-i hükümlere' ortak tepki!
Kredi oranı kısıldı, kredi kartlarında asgari ücret ödeme oranı artırıldı! Vatandaş büyük batakta: Kredide batıkları patlatırlar!
Zorunlu trafik sigortasında teminatlar iki katına çıkarıldı
Halkbank'ta 5 üst düzey yönetici görevden alındı!