Şantiye, Millet Bahçesi projesinin ihalesini 21 milyon 770 bin lira ile alan Güngör Tarım İnşaat Şirketi tarafından kuruldu. Çam ağaçlarının bulunduğu alana duş, tuvalet kabinleri ile bungalov tipi yapılar konuldu.
Ayrıca Yeşilova Belediyesi'ne ait Sultan Pınarı işletmesinin de yıkılması için ihale açıldı.
'BİLİRKİŞİ KARARINDAN ÖNCEKİ ÇALIŞMALARI OLDU BİTTİ OLARAK ALGILIYORUZ'
Proje çalışmalarının başlaması için hazırlık yapılan Salda Gölü'ne ilişkin soL'a konuşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, ''Salda Gölü'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan ormanlık kısmında bungalov çalışması var. Yine belediye tarafından izin verilmemesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın izni ile küçük yapılaşmalar var. Yapılaşma bir şekilde orada başladı. İhale süreci tamamlandı. İhaledeki projeye iptal davası açmıştık. Mahkeme kararı yeni çıktı oradan bilirkişi heyeti bekliyoruz. Bilirkişiden önce yapılan çalışmaları oldubitti şeklinde algılıyoruz. Bilirkişi heyetinin vereceği kararı bekleyerek bir yol haritası çizmek istiyoruz. Doğru olan bilirkişi heyetinin vereceği kararın beklenmesidir. Hukuka uygun olan budur'' diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
Burdur’un Yeşilova ilçesi sınırlarında bulunan ve turkuaz suyu, beyaz kumsalı ile ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak anılan Salda Gölü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi projesini yürüten yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonlarla, alandaki kumsal tahrip edilmişti.
Kepçeyle kazılıp, kamyonlarla sahilden alınan kumlar, 5 kilometre uzağa, gölün başka noktasındaki kıyıya götürüldü.
Atılan bu adıma gösterilen büyük tepkinin ardından, şirket hakkında soruşturma başlatılmış, taşınan kumlar da eski yerlerine geri getirilmişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/saldadaoldubittihazirligih37141.html
Beyazıt Öztürk'ün 2012'de oynadığı 'Yalan Dünya' dizisinde yediği yemeklerin aynısını bugün yiyen bir genç sizce ne kadar para harcamış olabilir?39 izlenme
MHP Genel Sekreteri Büyükataman'ın dikkat çeken seçim açıklaması: Seçim bir ay erkene alınabilir35 izlenme
AKP'lilere zor bilmece 'Sarayı var kral değil, uçakları var kaptan değil, parası var helâl değil, diploması var gerçek değil !'2864 izlenme
AKP’li adaydan esnafa tehdit: "Bize destek sözü vermeyenlerle şehrin hesabı olacak"31 izlenme
Çalışan emeklinin 5 bin TL'yi hesabında göreceği tarih netleşti: Ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu44 izlenme
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Salih Güney'den iktidara tepki: "İktidara biat etmediğimiz için bizi kara listeye almışlar, hiçbir projede yer vermiyorlar"30 izlenme
Sen misin zam isteyen! AKP’li başkandan işçilere zulüm32 izlenme
Meral Akşener'den Bahçeli'nin 'evine dön' çağrısına yanıt!97 izlenme