Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli'de esnaf ile görüştü. Yaklaşık 8 aydır iş yapamadıklarını, kiralarını ödemekte zorlandıklarını belirten esnaf, günlük kazancının koronavirüs salgını öncesi yaklaşık 1000 TL olduğunu, şu an 3, 4 liraya kadar düştüğünü anlattı. Borçlarının arttığını ve ödemelerde zorlandığını belirten esnaf, bir ay kirayı ödeyebildiğini, diğer ay ise dükkan sahibine ricada bulunduklarını söyledi.
“Bu işin cezasının esnafa çıkarılmaması gerekiyor” diyen esnaflar, “Her yer açık. Kongreler açık. Neden sadece biz?” diye sordu.
ANKA’da yer alan habere göre, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'de ziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinledi. Gümüş aksesuar satışı yapan dükkan sahibi esnafa, Karaca, destek paketlerini sordu. Esnaf, “Bir tanesinden bile faydalanmadık” diye yanıt verdi.

'KİRAYI ZOR ÖDÜYORUZ'
Başvuru şartlarına değinen esnaf, “Başvurmak için götürü olması, iş borcu olmaması gerekiyormuş. İyi de bu şartları sağlasam ben zaten neden para isteyeyim ki” dedi. Günlük kazancının koronavirüs salgını öncesi yaklaşık 1000 TL olduğunu söyleyen esnaf, şu an 3 4 liraya kadar düştüğünün altını çizdi.
Stopajların yüksek olduğundan dert yanan bir başka esnaf, “Masraflar arttı, buna bir dur diyen yok” dedi. Salgın önce günlük cirosunun yaklaşık 1500 TL olduğunu belirten esnaf, şu an günlük cironun 300 ile 500 TL’ye kadar gerilediğini söyledi.
Kirayı zor ödediğini belirten esnaf, “Bir ay ödüyoruz, bir ay aksatıyoruz. Şöyle yapsak nasıl olur diye rica ediyoruz. İşyeri sahibi de bir insan, o da geçimini ondan sağlıyor” dedi. Büyükşehir belediyelerinde kira yardımının 750 TL olduğunu söyleyen CHP’li Karaca esnafa ne kadar kira ödediğini sordu. Esnaf ise, “Buranın kirası 3000 TL” yanıtını verdi.

'ARABALARIMI SATTIM, KREDİ KARTLARIM AĞZINA KADAR DOLU'
Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘esnafın stopajı kaldırılmalı’ önerisini hatırlattı. Esnaf ise, “Şimdi biz öyle bir durumdayız ki bu durumda bunun kalkması lazım. Ben fedakarlık yapıyorum. Arabalarımı sattım, kredi kartlarım ağzına kadar dolu. Kredilerimi zamanında ödeyemiyorum. Ben fedakarlığımı yapıyorum ama devletin de yapması lazım. Bizim bu işi götürmemiz için bize destek vermesi lazım” dedi.
Evini geçindirmek için 2 arabasını sattığını anlatan esnaf, “Şu an bire düşürdüm. O da en alt segment bir araba. Devletimizden yardım bekliyoruz. Bu işin cezasının esnafa çıkarılmaması gerekiyor. Her yer açık. Kongreler açık. Neden sadece biz” diye sitem etti.
Suriyeliler yasak deldi: Türkiye'nin 37 şehrinde almadık yer bırakmadılar23 izlenme
Sedat Peker'in 'Demirören' iddialarının ardından flaş itiraf! "Savaş ganimeti olarak verildi"42 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a SGK cevabı: “Al bunları düş yakamızdan, küfeyi taşıyamıyorsan bırak"19 izlenme
Bu kadarına da pes! Depremde 115 kişiye mezar olan binanın müteahhidi ölenleri suçladı15 izlenme
'Andımız' kararına, itiraz reddedildi! Danıştay süreci bitti sıra Anayasa Mahkemesinde26 izlenme
Herkes emekli maaşını konuşurken bu 3 madde gözden kaçtı30 izlenme
Narin'i bulan timin ifadeleri ortaya çıktı! Nevzat'ın itirafındaki taş detayı kafaları karıştırdı23 izlenme
Sahnede fenalaşmıştı: Volkan Konak'a yapılan ilk müdahalenin görüntüleri ortaya çıktı!47 izlenme
Emine Erdoğan'ın 'mango' önerisine CHP'den ilk tepki! "60 yaşındayım. Mango nasıl bir yiyecektir? Nasıl yenilir?"
Türk lise öğrencisinden büyük başarı! Apple teşekkür etti!
"Halep'ten gelenler geri dönüyor. Artık Selanik'ten gelenler de geri dönsün" paylaşımı yapan müdür görevden alındı
İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti'den istifa etti