Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Kurtderesi Mahallesi’nde, TOKİ’nin 5. Etap konut projesi kapsamında yürütülen “acele kamulaştırma” uygulamasına karşı köylülerin mücadelesi sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde polis ve TOMA’lar eşliğinde mahalleye giren iş makineleri, yurttaşların tapulu arazilerinde bulunan zeytin ve narenciye ağaçlarını söktü. Bazı köylüler, ağaçların kesilmesini engellemek için iş makinelerinin önüne yattı.

Söküm işlemlerine rağmen köylüler direnişten vazgeçmedi. Kurtderesi sakinleri, polis korumasında sökülen ağaçlarını yeniden toprakla buluşturdu. Dikim alanına tapularını da getiren yurttaşlar, mülkiyet haklarını hatırlatarak kamulaştırmaya karşı hukuki mücadelelerinin devam ettiğini vurguladı.
Kurtderesi’nin yanı sıra Mağaracık, Hıdırbey ve Vakıflı mahallelerinde de yurttaşların açtığı davalar sürüyor. Bölge halkı, tapulu tarım arazilerinde yürütülen projelerin iptali için yargıdan çıkacak kararı beklediklerini ifade ediyor.
halktv.com.tr
Soylu'yu köşeye sıkıştıracak 'Sedat Peker' yazısı75 izlenme
İBB'nin israfını belgeleyen el ilanları cumhurbaşkanına hakaret sayıldı!580 izlenme
Esad'dan Erdoğan'a skandal suçlamalar ! 'Erdoğan bir hırsız. IŞİD'le işbirliği yaparak petrolümüzü çaldı !'215 izlenme
Sivas’ta bir genç kadının ‘Türkiye’de kadın olmak’ isyanı: “Durakta abimi bekliyorum. Bir tane araba 150’nci kez önümden geçiyor. Şu an tekrar geldi yavaşlıyor. Dönüp duruyor”38 izlenme
Ankara'da 15 bin işletme zorda! 'Mücbir sebep ilan edilsin'83 izlenme
AKP iktidarında 'yerli ve milli' kalmadı95 izlenme
AKP'li Alpay Özalan durmuyor! İYİ Partili vekilin ölümden döndüğü saldırıda başroldeydi; şimdi de partiye yönelik kurşunlu saldırıyı “tiyatroya” benzetti27 izlenme
Destici, Anayasa’daki 'laiklik' ifadesinden rahatsızmış! “Laiklik daha net bir hale getirilmeli. Geçmişte bir zulüm olarak döndü millete. Çocuklarımız niye başörtüsüyle üniversiteye alınmadı?”25 izlenme
Velilere 'cami bildirimi' dönemi başladı! 'Vali camide, gelin kalabalık görünsün'
Murat Kurum'un 'bedava çorba' vaadine Deniz Zeyrek'ten günün yorumu: "İktidarın 21 yıllık özetini bu kadar güzel yapamazdım"
Atatürk'ün, Latife Hanım'a hediyesi eyer satışa çıkarıldı
Besmeleli kullanılmış, boykot için satılık!