Doğalgaz fiyatları ile ilgili zam ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kamu ve sektör yetkililerinden sızmıştı; “Gerçekçi olmak gerekirse doğalgaza zam artık kaçınılmaz. Zam yüzde 20’nin üzerinde olacak gibi; yüzde 30’un üzerine de çıkabilir” demişti.
Yeniçağ'da yer alan habere göre, mevcut enerji maliyetlerinin, AB’deki rakiplerinin de üzerine çıkacak seviyeye geldiğini söyleyen Çenesiz, “Örneğin İtalya’da ve İspanya’da sanayide kullanılan gazın metreküpü 0,5 Euro. Bizde yapılan son zamla birlikte bu fiyatın üstüne çıkılmış oldu” dedi.
“Bu tablo bizi AB firmaları karşısındaki rekabet gücümüzü ve dünya genelinde ise zor kazandığımız ihracat pazarlarımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıyor” diyen Çenesiz, “İhracatta rakip ülkeleri geride bırakmaya başladığımız bir dönemde bu risklerden dolayı endişeliyiz” ifadelerini kullandı.
"İHRACATIN OLASI RİSKLERİNE YÖNELİK TEDBİRLER DEVREYE ALINMALIDIR"
Çenesiz, “Sanayicilerin işletme sermayesi ihtiyacının giderek arttığı son dönemde, uzun vadeli kontratlarla sabit fiyatlı doğalgaz satışı, doğalgaz ödemelerinde vade ve KDV indirimi, ihracat kredi limitlerinin artırılması gibi önlemler alarak, ihracatın olası risklerine yönelik tedbirler devreye alınmalıdır” dedi ve şöyle devam etti:
“Bunların yanında Eximbank'ın enerji maliyetlerindeki artış oranında ihracat kredi limitlerini yükseltmesi de ihracatçılarımızın işletme sermayesi artışı ihtiyacına destek olacaktır.”
BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapılmıştı.
AKP'li vekil Öznur Çalık'tan 'pes' dedirten paylaşım! Sosyal medyada tepki yağdı, silmek zorunda kaldı!96 izlenme
Kılıçdaroğlu'yla görüşen Seçer, kulisleri doğruladı: İmamoğlu'na anlattık9 izlenme
TÜGVA üyesi bir grup, İsrail menşeli olduğunu iddia ettikleri ürünleri bu sefer de fırlatarak protesto ettiler23 izlenme
AKP’nin kurucu isminden sert tepki: "Seçimin kaybedeni AKP'dir!"123 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğluna yurt dışına çıkış yasağı6 izlenme
Memur ve memur emeklileri maaş zammında bu tarihe dikkat32 izlenme
Kartalkaya yangın faciasındaki bilirkişi raporu ortaya çıktı: Bolu İl Özel İdare birinci derece sorumlu23 izlenme
Dünya devi Türkiye'den ayrılma kararı aldı! 15 bin çalışanı var24 izlenme
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Sinan Ateş suikastı ile ilgili konuştu ‘Düşmanınız olsa ailesine baş sağlığı dilersiniz’
Bu nasıl adalet! 5 yaşındaki oğluna tecavüz eden AKP'li başkan serbest bırakıldı!
Ankara Esenboğa Havalimanı için ihale yapılacak!
Tekmeci Yusuf Yerkel’e kasayı teslim ettiler: Paraların akışı ondan sorulacak!