Home
18 Ekim 2022 ( 31 izlenme )
Reklamlar

Sansür yasasının ilk günü: Fahrettin Altun'dan 'yalan rüzgarı'


İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni’nin ikinci sayısında Bartın’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası için “Mevzuatın gerektirdiğinden fazla tedbir alınmıştır” denildi.

“Sansür yasası” olarak bilinen düzenlemenin yasalaşmasının ardından İletişim Başkanlığı, 916 Ekim tarihlerindeki haber ve içerikler üzerine Dezenformasyon Bülteni hazırladı.

Fahrettin Altun'un başında olduğu İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan bültende, 41 kişinin yaşamını yitirdiği Bartın’daki maden faciasındaki ihmaller reddedildi. Bültende, Bartın’daki maden faciası öncesinde gereken önlemlerin alındığı öne sürüldü. Ayrıca, “Kazaya ilişkin ‘Sayıştay raporlarındaki uyarı ve öneriler dikkate alınmadı’ iddiası doğru değildir” ifadeleri kullanıldı.

Bültende, Sayıştay raporundaki "Solunabilir ve Patlayabilir Tozla Mücadele" başlığı altındaki bilgilerin çarpıtılarak dezenformasyona konu edildiği savunuldu. Toplam 319 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma ve Ermenek’teki maden facialarına da değinilen bültende, bu patlamalarda tedbir ve denetim konusunda gerekli çalışmalarına yapılmadığına yönelik eleştirilerin doğru olmadığı öne sürüldü.

Bültende, “Haftanın yalanları” başlığıyla şu konular yalanlanmaya çalışıldı:

Türkiye‘nin 92 mülteciye kötü muamelede bulundu

Adalet Bakanlığı çocuk istismarı verilerini gizliyor

Muhtarlar nüfus kaydında yabancıları usulsüz kaydediyor

WhatsApp okundu bilgisi

Niğde’de bir kız öğrencinin taciz edilip bıçaklı saldırıya uğradığı iddiası 

Tunceli’de beş adet portatif tuvalet için resmi açılış töreni düzenlendi

Gerçek Gündem

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kız kardeşini korumaya çalışırken öldürülmüştü: Hakan Çakır cinayetinin kan donduran görüntüleri ortaya çıktı! ‘Erken seçim geliyor, Erdoğan’ı 2023’ten önce bitirecekler’ İşsizlik Nisan ayında 11.3ü gördü Rize'de sloganlar eşliğinde İmamoğlu’na destek yürüyüşü: "Susma, sustukça sıra sana gelecek!"