Manisa'daki Soma Termik Santrali'nde, 6 ünitenin 4'ünde üretim durduruldu ve 87 işçi süresiz ücretsiz izne çıkarıldı. Ramazan ayının ilk gününde işten çıkarılan işçiler, ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.
Soma B Termik Santrali, 2015'te özelleştirilerek Konya Şeker'e devredilmişti. Ancak şirket, kâr edemediği gerekçesiyle santrali satmak istiyor ve kamu iştiraki Türkiye Kömür İşletmeleri'ne olan borcu 18 milyar lirayı geçti. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Eylül 2025'te "Soma'da bir oyuncu değişikliğine gideceğiz" demişti. Ancak 5 ay geçmesine rağmen belirsizlik sürüyor.
Tesİş Soma Şube Başkanı Mustafa Girginler, Sözcü'ye yaptığı açıklamada santralde 1.230 çalışan bulunduğunu ve 6 ünitenin 4'ünün çalışmadığını açıkladı. İşten çıkarılan işçilerden Aykut Polat, "Sabah işe geldiğimde kartımı bastığımda geçersiz kart hatası aldım. Evim kira, kredi borçlarım var, faturalarımın ödemesi var, ramazan ayındayız. Sonu belli olmayan bir izindeyiz. Ne yapacağım? Yakında haciz geleceğini de göreceğim herhalde" dedi.
İşçiler, santral önünde çadır kurarak eyleme başladı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Buradaki belirsizlik bir an önce bitmeli ve santral kamulaştırılmalı. Burası sadece bir termik santral değil. Bütün Soma buradan besleniyor. Santral kapanırsa Soma felç olur. İşten çıkarılanların rakamı binlere ulaşabilir" diye konuştu.
TOKİ çilesi isyan ettirdi: "Oy verdiğim parmaklarımı kesmek istiyorum"29 izlenme
Bartın faciasında AKP'lilerden Erdoğan'a 'kader' isyanı!49 izlenme
Hitler'in ruhu hortladı: Türkler için hain plan yapıldı34 izlenme
CHP’li Tanal o AKP’lileri açıkladı: Damadını danışman olarak alan oğlunu Kızılay'a başkan yapan...85 izlenme
İşsizler ordusu 87 ülkenin nüfusunu geçti!173 izlenme
Mansur Yavaş İmamoğlu'nu ziyaret etti! "Duruşmalar canlı yayınlansın"15 izlenme
CHP'nin Silivri'de düzenlediği mitingde cep telefonu hırsızlığı kamerada18 izlenme
Eylem Tok harekete geçmişti: İade sürecinde28 günlük ek süre tanındı24 izlenme
Kartalkaya mağdurları 'katil' diye bağırarak sanık kürsüsüne yürüdü!
Bunları kimden ve neden saklıyorsunuz ? 'Kontrollü gidiyordu ama UMRE işi herşeyi mahvetti ! Artık vaka sayısını binlerle konuşabiliriz !'
Burhan Kuzu'ya hakaret davasında mahkemeden emsallik koyun/öküz kararı!
Yılların emeğine mülakat engeli: Mağdur öğretmenler atama bekliyor