Ankara’da AOÇ arazisine Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Marmaris Okluk Koyu’nda da yazlık sarayı inşa eden Rönesans Holding şimdi de dünyanın en büyük Adliye Sarayını yapıyor. Ankara’da eski MİT yerleşkesine yapılan Adalet Sarayı ihalesi, 8 Aralık 2023’te 23 milyar 998 milyon liraya sonuçlandı. Ancak İdare Mahkemesi 30 Nisan 2024’te pazarlık usullerine uyulmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. Danıştay iptal kararını kaldırdı ve 19 Eylül’de temel atılarak inşaata başlandı.

İLK SARAY: Beştepe’deki saray Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapıldı.
1150 ODALI SARAY
Rönesans ve bağlı şirketi REC İnşaat, 2015’ten bu yana çok sayıda ihale alırken üstlendiği işlerin toplam büyüklüğü 80 milyar TL’ye ulaştı. Holding’in işleri 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayını yaptıktan sonra daha da açıldı.
Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding, milyarlarca lira kira ödenen şehir hastaneleri ihalelerini de almıştı. Halen beş şehir hastanesini işletiyor.

İKİNCİ SARAY: Rönesans, doğa katliamının yapıldığı Marmaris Okluk Sarayı inşaatının ardından yurt dışında da çok sayıda ihale aldı.
DEPREM KONUTLARI
Rönesans deprem konutları ihalelerini de aldı.
Malatya / 844 konut: 2 milyar 179 milyon TL
Adana / 980 konut: 2 milyar 343 milyon TL
Hatay / 773 konut: 2 milyar 336 milyon TL
Defne / 1523 konut: 3 milyar 89 milyon TL
1546 konut: 3 milyar 184 milyon TL
Antakya / 1131 konut: 2 milyar 355 milyon TL

ÜÇÜNCÜ SARAY: 745 bin 900 m2 kapalı alanda, hukuk, ceza, iş ve icra mahkemeleri ile 588 duruşma salonu, 1382 hakim ve savcı odası, 4 bin araçlık otopark, 610 kişilik konferans salonu olacak.
YARGITAY DA ONDA
İstanbul Sancaktepe şehir hastanesi: 16 milyar 138 milyon TL
Cerrahpaşa Üst Hastanesi: 2 milyar 60 milyon TL
Yargıtay Başkanlığı binası: 1 milyar 31 milyon TL
Yargıtay Başkanlığı Hizmet Binası: 598 milyon 500 bin TL

Malatya Darendeli olan 57 yaşındaki Erman Ilıcak’ın işleri saray ihalesini alınca açıldı. Ilıcak, 2023 yılında Forbes tarafından açıklanan 2.6 milyar liralık serveti ile Türkiye’nin en zenginleri listesine girmişti.
Sözcü
Melih Gökçek'in 3 Milyon TL değerindeki robotu kayıplara karıştı!24 izlenme
Telefona en çok parayı Türkler ödüyor22 izlenme
AKP’li belediye, 1 yılda '32 Milyon lirayı' araç kirasına yatırdı!210 izlenme
Türkiye’nin risk primi 19 yılın zirvesinde! Dış borç faizlerinde büyük artış geliyor49 izlenme
Anne Sütü, Çocuklukta Obezite Riskini Azaltıyor25 izlenme
'Peşkeş yasası' meclisten geçti! İBB'ye ait 100'den fazla taşınmaz tehlikede: Kıyılar ve iskeleler özelleştirilecek8 izlenme
Merdan Yanardağ “İlk kez TELE1’de” diyerek duyurdu: “İYİ Partili seçmen Millet İttifakı’nın devamını istiyor”22 izlenme
Gıda ürünlerine yeni zam dalgası geliyor25 izlenme
Kanada'da enflasyon %0,03 arttı, hırsızlıklar başladı! Bir grup, deterjan şişesinin yarısını boş görünce böyle doldurdu
Mansur Yavaş duyurdu: Bayram öncesi ihtiyaç sahibi yurttaşlara destek paketi
Seçimin kritik merkezinde şüpheli yangın!
'Çirkin' demek suç ama ağır küfürler hakaret sayılmadı