Kısa süre önce tavanın çökmesi sonucu bir bebeğin öldüğü Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin müteahhit firması REC İnşaat, bir yüklü ihaleyi daha aldı. Ankara Beştepe ve Marmaris Okluk Sarayı’nı da inşa eden Rönesans Holding’e bağlı REC İnşaat, bu kez deprem konutu ihalesini kaptı. 2023 yılından bu yana Malatya ve Hatay’da toplam 4 deprem konutu inşaatı ihalesi kazanan şirket, Hatay Defne’de 773 adet konut inşaatı ihalesi için 2 milyar 336 milyon lira alacak. Şirket 2023’den bu yana kamudan yaklaşık 33 milyar TL’lik ihale kazandı.
Şirket daha önce de Hatay Defne’de 1523 konut inşaatını 3 milyar 89 milyon liraya aldı. Aynı bölgedeki Orhanlı Mahallesi’nde 1546 konut işini de 3 milyar 184 milyon 900 bin TL bedelle kazandı. Antakya’da 1131 konut inşaatı ihalesini 2 milyar 355 milyon TL ve Malatya Yeşilyurt’taki 2341 konut inşaatını da 4 milyar 538 milyon TL bedelle aldı.
REC, İstanbul Sancaktepe’de yapılacak olan şehir hastanesinin ihalesini de 2023 yılında 16 milyar 138 milyon TL bedelle kazanmıştı.

MAHKEME İHALEYİ İPTAL ETTİ
İstanbul Üniversitesi Üst Cerrahpaşa Hastanesi kaba inşaat yapım işini de 2 milyar 60 milyon TL bedelle aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçen yıl Ankara Adalet Sarayı ihalesi de düzenlemişti. İhaleyi 23 milyar 998 milyon TL rekor bedelle REC İnşaat aldı. Ancak Ankara 7. İdare Mahkemesi 30 Nisan 2024’te pazarlık usullerine uymadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

İstanbul Bakırköy’deki Atatürk Havalimanı’nın milyarlarca liralık pistlerinin üzerine yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ni de Rönesans Holding yapmıştı… 45 günde bitmesiyle övünülen hastanenin geçtiğimiz günlerde tavanı çökmüştü. Tedavi gören bir bebek yaşamını yitirmişti.
Sözcü
Sokak röportajında Erdoğan'ın diplomasını sorunca hakarete uğradı, iteklendi!36 izlenme
Enflasyon yüzde 80 ile zirve yapabilir42 izlenme
Askeri okullarda neler oluyor? "Milliyetçi-Türkçü-Atatürkçü-Devrimci" kimlikleri ile bilinenler eleniyor!657 izlenme
Şanlıurfa’dan vahim fotoğraflar! İnce ve Demirtaş oyları çöpten çıktı!2249 izlenme
Gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Başa'nın 1 ay önce kalp ameliyatı olduğu ortaya çıktı!28 izlenme
Simide büyük zam! Tezgâhlara gidenler şaşkına döndü15 izlenme
Son anketlere 'Sedat Peker' damga vurdu! İşte açıklamalarına inanların sayısı42 izlenme
İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını geri çağırdı21 izlenme