Erdoğan’ın ziyaret ettiği şantiyede yapılan yol Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Gaziantep Şehir Hastanesi gibi yapılarla tanınan iktidarın gözde müteahhitlerinden Rönesans Holding’e ait. 45 kilometre uzunluğundaki otoyol projesi kapsamında 8 adet farklı seviyeli kavşak, 7 adet viyadük ve bir köprü inşa ediliyor. Otoyol, Yap İşlet Devret (YİD) modeli ve dört yıl öncesi fiyatlarıyla, yaklaşık 8 milyar TL’ye Rönesans şirketine ihale edildi.

Cumhurbaşkanı İstanbul’da “Bir yere çıkmayan yol” olarak bilinen Sazlıdere Barajı kıyısına dikilen köprü ayaklarıyla viyadükten oluşan yol inşaatını inceledi.
GELİŞMİŞ ÜCRET TOPLAMA
Hisseleri Rönesans Holding’e ait, Nakkaş Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ. bu otoyolun yapımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 240 milyon Euro kredi de aldı. Yolun kullanım ücreti, geçiş garantisi verilen araç sayısı, araç başına garanti edilen ücret gibi detaylar açıklanmasa da şirketin sitesinde yer alan bilgilerde “En gelişmiş teknolojiye sahip ücret toplama sistemlerinin kullanıldığı Proje’de, araçların gişelerden hızlı geçişi sağlanacak” ifadelerine yer verildi. Bölgeye yapılacak konutlarla müteahhit, yol için araç sıkıntısı çekmeyecek. Bakanlığın sitesinde ise “Yolun trafiğe açılmasıyla TEM Otoyolu’ndaki trafik yükü azalacak. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Olimpiyat Stadı’na ulaşım kolaylaşacak” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şantiye ziyaretine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Rönesans Holding Onursal Başkanı Erman Ilıcak da eşlik etti. Havadan ve karadan incelemeler yapan Erdoğan, işçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Bakan Uraloğlu ziyarete dair fotoğrafları paylaştığı sosyal medya paylaşımında otoyola dair bilgiler verirken “Projemizi 2027’nin ilk çeyreğinde hizmete açacağız” dedi.
Sözcü
Bakan Koca açıkladı: 111.096 yeni vaka tespit edilirken, 241 kişi hayatını kaybetti, 82.168 kişi sağlığına kavuştu!39 izlenme
Salgın veresiye defterini kabarttı!73 izlenme
Özel'den Lozan tepkisi! "Öcalan'ın parafı varsa Erdoğan ve Bahçeli'nin tuğrası var"29 izlenme
İşte İsviçre'de sıradan bir işçinin elektrik faturası! ''Avrupa bizi kıskanıyor'' diyenler bu elektrik faturasına baksın da utansın!55 izlenme
Atatürk'ü kimse böyle anlatmadı131 izlenme
Silivri'de iyi kötü çirkin: Saraçhane tutukluları her şeyi anlattı21 izlenme
Geri gönderme kampındaki yüzlerce Afgan telleri keserek kaçtı! Jandarma ve vatandaş peşlerine düştü!50 izlenme
Erdoğan'ın '5 gözdesi'nden Rönesans Holding'e dudak uçuklatan ihale!36 izlenme
AKP'de kan kaybı CHP'de rekor! İşte partilerin yeni üye sayıları
Oğluyla kavga eden çocuğu otomobiliyle ezen kadın tutuklandı
İmam olduğunu unutup siyaset yaptı: CHP'yi böyle hedef aldı!
Özgür Özel'den 'çivi çakmadılar' eleştirilerine sert yanıt: "Dünyadan kaynak buluyoruz, önlerinde imzada bekliyor"