Cumhurbaşkanlığı’nın giderleri Meclis’te tartışma konusu oldu. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Cumhurbaşkanlığı için 4 milyon 976 bin lira harcanarak tekne ve bot da alındığını belirtti.
Akay, “Cumhurbaşkanlığı için 4 milyon 976 bin lira harcanarak tekne ve bot alınmış. Kayıtlarda yoktu, 2 milyon 776 bin liraya tekne alınmış, 2 milyon 200 bin liralık da bot alımı var. 262 milyonluk otomobil alımı var, 42 milyonluk yolcu taşıma araçları, 61 milyonluk arazi taşıt alımı var. 2.9 milyon liralık da yakıt kullanımı var.’’ dedi.
Cumhurbaşkanlığı’nın koruma giderleri de tartışma konusu oldu. 2018 yılında 122 milyon olan koruma gideri 2025 yılında 2.8 milyar liraya yükselecek. Cevdet Akay, koruma harcamasını emekli ve asgari ücretle karşılaştırdı şöyle devam etti:
“Bu para ile her ay 19 bin 152 kişinin emekli maaşı ödenir, 14 bin 85 asgari ücretlinin de aylık ücreti ödenir. 2018’de 122 milyon olan koruma gideri 2025 yılı bütçesinde 2.8 milyar liraya çıkıyor. 7 yılda yüzde 2 bin 237 artış var. Koruma gideri olarak çok ciddi bir rakam. Bu bütçeyle aylık 19 bin 152 kişinin emekli maaşı, 14 bin 85 asgari ücretlinin de aylık ücreti ödenir.”

Fuat Oktay Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu dönemde bir soru önergesini yanıtlarken, 2018 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan devralınan 50 metrelik “Yakamoz” adlı yatın Cumhurbaşkanlığı envanterinde olduğunu açıklamıştı.
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “lüks harcama” diyerek Deniz Kuvvetleri’ne devrettiği yat, 2018’de Cumhurbaşkanlığı’na geçti.
Cevdet Akay, İletişim Başkanlığı’nın harcamalarına da dikkat çekti: İletişim Başkanlığı’nın bütçesi yüzde 49 oranında artmış, 4 milyar 126 milyondan 6 milyar 155 milyona çıkıyor.
Sözcü
Elektrik faturası yüksek gelen AKP'li vatandaş Erdoğan'ın posterini beddualarla söktü attı !400 izlenme
Bu da 4 maaş skandalı! İşte AKP'li Mahmut Kaçar'ın maaş aldığı kurumların listesi38 izlenme
Özlem Çerçioğlu sınır tanımıyor: Erdoğan’ın yürüyeceği halıyı ütületti!34 izlenme
Balık devi ‘konkordato’ dedi!167 izlenme
Memleketin getirildiği nokta maalesef bu: Kadın esnaf cinsel ilişki teklifinde bulunan yabancı uyruklu şahsı tokatlayarak dışarı attı!49 izlenme
Ali Erbaş'ın kayınçosu hiç işe gitmeden Diyanet'ten emekli olmuş!34 izlenme
Dolar yeniden 18 TL'nin üzerine çıktı!39 izlenme
Bir özelleştirme haberi daha! “O Santral neden 120 milyona satıldı?”87 izlenme