Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıldönümü etkinliklerine katılmak için gittiği Bitlis'te 25 Ağustos'ta yaptığı konuşmada, muhalefeti eleştirdi. Türkiye’nin, “Yokluk ve yoksullukların olduğu eski günleri geride bıraktığını” savunan Erdoğan, CHP yöneticilerini de "Gösteriş müptelası elitistler" olarak tanımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine muhalefet, büyük tepki gösterdi. Erdoğan’ın muhalefete yönelik sözlerinin ardından gözler, AKP iktidarlarındaki lüks ve şatafatın sembolü haline gelen saraylara çevrildi. Yalnızca Beştepe, Okluk ve Ahlat’taki sarayların açıklanan resmi maliyetinin 3,5 milyar TL’ye dayandığı belirlendi.
İktidarın, “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışının en somut örneklerinden biri ise Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. Toplam bin odası bulunan Saray’ın, 1 milyar 370 milyon TL’ye inşa edildiği açıklandı. Ancak muhalefet, 1,3 milyar TL’lik açıklanan resmi maliyetin gerçeği yansıtmadığını, Saray’ın kamuya toplam 4 milyar 856 milyon TL’ye mal olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı için Marmaris’te çok sayıda ağaç kesilerek inşa edilen Okluk Sarayı'nın maliyeti de dikkati çekti. 2023 yılının sonuna kadar 685 milyon 500 bin TL harcanan Okluk Sarayı’nın proje tutarı, 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda 725 milyon 362 bin 738 TL olarak güncellendi. Yazlık Saray’ın plajı, Salda Gölü’nden çekildiği öne sürülen 29 bin kum ve çakılla dolduruldu.
Bitlis’e inşa edilen Ahlat Köşkü de para yuttu. Kışlık Saray’ın ilk açıklanan 662 milyon 400 bin TL’lik toplam maliyeti, 1 milyar 219 milyon 901 bin TL’ye fırladı. Saray’ın ancak 2026 yılında tamamlanacağı öngörüldü.
Cumhurbaşkanlığı için inşa edilen sarayların yanı sıra, kamunun temsil ve tanıtma harcaması da AKP’nin, “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışına ayna tutuyor. Hemen her yıl katlanarak artan kamunun temsil ve tanıtma harcaması, OcakTemmuz 2024 döneminde 1 milyar 610 milyon TL ile ifade ediliyor.
BirGün
Tıp Fakültesi Dekanı rakam verdi ve uyardı "Vaka sayısı düşmeden normalleşmeden söz edilemez"86 izlenme
İşte bilgi videosu, Afrin'e böyle bakın !2117 izlenme
Sektör zorda, havada karada para arıyorlar!175 izlenme
AKP’li Metin Külünk’ten AKP’lilere eleştiri: "Vatandaş sonuna kadar haklı"42 izlenme
83 yıllık firmadan konkordato297 izlenme
Meteoroloji 20 kent için uyardı55 izlenme
Milli Eğitim’den “Atatürk’e hakaret” açıklaması51 izlenme
Erdoğan AİHM’in kapısını 3 defa çaldı197 izlenme
Yumurta fiyatlarının neden uçtuğu belli oldu: Vatandaşa lüks olmayan tek şey nefes almak
Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi için müthiş iddia iktidara yakın yazardan geldi
Sosyal medya Rojin Kabaiş için haykırıyor: Ölümü aydınlatılsın!
Sedat Peker'den 'kokain' çıkışı: "Devletin namusunu kirlettiniz, itibarını neredeyse bitirecek hale getirdiniz"