83 yaşındaki eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, geçtiğimiz günlerde Uruguay Senatosu'na sunduğu istifa mektubuyla senatörlüğü bıraktı. Mujica, "Köpeğim öldüğü gün karar verdim" açıklamasını yaptı.
Eski Uruguay Devlet Başkanı Mujica, senatörlükten istifa etti: Köpeğim öldüğü gün karar verdim. Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, senatörlük görevini bıraktığını açıkladı.
Uruguay Devlet Başkanlığı görevini yürüten Mujica, istifa mektubunda kararını kişisel sebepler ve yorgunluktan dolayı verdiğini açıkladı.
Mujica, Uruguay yerel televizyonlarına verdiği bir röportajda senatörlüğü bırakma kararını, köpeği Manuela'nın öldüğü gün verdiğini söyledi.
Manuela, Mujica'nın başkanken resmi davetlere bile götürdüğü çok sevdiği 3 ayaklı köpeğiydi.
Mujica, başkanlık görevini yürütürken, maaşının büyük kısmını yoksullara dağıtmasıyla ve başkanlık konutu yerine bir kulübede yaşamasıyla dünya çapında ilgi toplamış ve yaşamını anlatan ' Saraysız Başkan' adlı kitap, Türkiye'de de çok satanlar arasında yer almıştı.
Atanamayan öğretmenler konuştu: "KPSS’de 33. oldum kontenjan dışı kaldım"22 izlenme
İşte Sümeyye ve Bilal Erdoğan'ın yeni işyeri!103 izlenme
Hani hurdaydı? THK’nın uçakları hazır, pilotlarla görüşülüyor!47 izlenme
‘Yoruldum’ diyen AKP’li başkan istifa etti!36 izlenme
İsmailağa'nın fıkıhçısından 'komünizm' yorumu85 izlenme
TBMM'nin elektrik faturasını görenlerin dili tutuluyor!99 izlenme
Türkiye’nin enerji ithalatında vahim rakam: Yüzde 236 arttı!50 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç! Hem İmamoğlu hem Yavaş Erdoğan'a fark attı18 izlenme
Kim Türk parasını bu kadar değersizleştirdi? Bir zamanlar Türkiye'nin köyü gibi olan ülkelerin parası bile TL'den değerli
İstanbul'da lodos can aldı: 4 kişi hayatını kaybetti
Çanakkale yangınından kahreden görüntüler
Halk borcunu ödeyemiyor: İcra sayısında bir yılda yüzde 59,4 artış