Anasayfa1
13 Nisan 2019 ( 185 izlenme )
Reklamlar

Şarbon hortladı! Bir mahalle karantina altında


Geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi endişelendiren şarbon hastalığı, Kahramanmaraş'ta tekrar görüldü. Kahramanmaraş'ta bir yurttaş vücudunda çıkan yaralar sonrası hastaneye gidince, şarbon hastalığı tespit edildi. Mahalle karantinaya alındı.


Çobanbeyli Mahallesi'nde yaşayan bir kişi, el ve vücudunda yaralar çıkması üzerine bu sabah Afşin Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan tetkiklerde adı açıklanmayan hastada şarbon tespit edildi.

Hastanın et yediğini söylemesi üzerine de durum Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'ne  bildirildi. Ette yapılan incelemede de şarbona rastlandı. 

Mahalle hemen karantina altına alındı. 1500 hayvanın bulunduğu mahalleye, hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, ekipler ilaçlama çalışması başlattı.

DHA

https://halktv.com.tr/gundem/sarbonhortladibirmahallekarantinaaltinda390707h

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Manifest'in konser görüntülerine de erişim engeli Marketler kuyumcu dükkânı gibi oldu! Afyonkarahisar Belediyesi’ndeki ‘böcek’ soruşturmasına takipsizlik kararı İşsizlik bildiğiniz gibi değil!